Emevi Adetli Müslümanların Kandili Kutlu olsun!

  • 9.01.2019 00:00

 Rahmetli Yaşar Nuri  Öztürk ölümüne kadar neredeyse her kandil ve kutlu günde "Kandil geceleri, Mevlit, Regaip, Miraç, Berat, Kur’an’da ve sünnette yer almaz. Bu geceler Hz. Peygamberimiz zamanında ve dört halife döneminde kutlanmamıştır." demekten dilinde tüy bitti.

Ama devletin anti laik modernist otoriter devletçilerden başka kimseye dinletemedi.

Oysa Yaşar Nuri Öztürk, hem hukukçu hem de ilahiyat porfesörü, yani sözü dinlenecek bilgi birikimdeydi.

Amerika'da üniversitelerde İslam üzerine dersler verdi, kitaplar yazdı, ama nafile, burası Türkiye, onu kimse dinlemedi.

Onu tek CHP'li anti laikçiler dinledi onlar da yanlış dinledi.

CHP'li laikçiler her kandilde, kimi İslamcının kutlu dediği her günde Yaşar Nuri'den dinlediğinin ve evetlediğinin tersini yaptı.

Her Ramazan ve Kurban bayramında laikçi parti, belediye ve vb bilimum başkan ve yetkililer Ak Parti'lilerden ve cemaatlerden daha duyulur ve görünür beyanatlar verdi.

Daha koyu Müslümanlar ve onlara o payeyi bırakmayacaklar ya, yarıştılar "çaput bağlayanlar" çoğalsın diye.

Saygıdan değildi asla!

Çünkü bunu şahısları adına olsa amenna bunu dini inanıştan, her görüşten insanların kuruluşları olması gereken yer adına yaptılar.

Laik olamayışları buradaydı, bu kandiller kutlanmaz diyen Yaşar Nuri'ye doğru dedikleri halde dinlememeleri de.

Sağolsunlar, dindarları, diğer inançlıları ve inanmayanları, yıllarca Diyanet'le baskı altına ala ala, söylemlerinde tutarlı olmaya olmaya laik olmamakta tutarlı olana kaydırdı, Ak Parti'yi iktidar yaptı.

Bugün yine kandil, yine mesajlar düştü internete ve görünür yerlerde afiş oldu ve hep "kandilimiz"i kutladı partiler ve belediyeler.

Belediyelerin bölgesinde yaşayan Müslüman olmayanlar, Kadilimizdeki "miz"e tepki verecek içten içten ama açık etse bir kulpla kodesi boylamamak için susacak.

Gel de üzülme.

Gel de sus.

Gel de Yaşar Nuri'yi anma.

Gel de CHP'ye halkı egemenlere ve egemen kültüre uşak yapan parti deme!

Yaşar Nuri diyor ki,

"Kur’an’da ve sünnette yer almayan uygulamalar din dışıdır.

Kandil geceleri Emevi döneminde kutlanmıştır, Emevi-Arap adetidir,  Müslümanların işi, görevi değildir.

Kandil geceleri adı altında bazı geceleri kutsal ilan etmek, o gecelerde edilen tüm duaların veya tövbelerin mutlak kabul göreceği, işlenen tüm günahların af olacağını söylemek, Kur’an dışı, din dışı inanıştır.

Bu gecelerin kutlanması açık bir bid’adtır.

Bid’adlar dinde yozlaşmaya yol açar ve günahtır.

Kandil geceleri denen Emevi adetini dinimize ilave etmeye çalışarak kutlayanlar, sevap kazanmak veya günahlarından arınmak bir yana günah işlemektedirler."

Tüm Emevi gelenekli Müslümanların Kandili kutlu olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums