VADESİYLE ÖLÜM GÜVENLİĞİ

  •  

 "Güvenli Bölge" Nedir?

Türkiye 2013 yılından beri "Güvenli Bölge"yi konuşuyor.

ABD ile gelişen veya çelişen her ilişkide 'güvenli bölge' tek çözüm diyor, başka bir şey demiyor.

E medyası da çarşaf çarşaf veriyor.

Ama Güvenli Bölge deyince halkın aklına, devlet Suriye'ye girmek istiyor, isteğini de meşrulaştırmak için teröre karşı güvenlik vb sıfatlarla süslemek istiyor diye geliyor.

Suriye'de sivil yönetimlerde etkin olan Kürd sivil milisleri mi, Türkmenler mi, Araplar mı, kime ne?

Ayrıca Suriye halkının bölgesini nasıl yöneteceğine, hakkı yokken Türkiye neden karışıyor?

Suriye'de terör varsa, halkı ve devleti önlemini alır, karşı olan da yardım eder.

Başka devletin işine özne olmak özne makama paralel makam kurmak demek olmuyor mu?

Esasında yapılmak istenen de bu gibi duruyor.

Açıktan söylenmiyor tabi.

Ama bunca cafcafa rağmen halk güvenli bölge konusunda devlet gibi düşünmüyor, yapılanı apaçık görüyor.

Apaçık görünen ana neden, 91 Körfez Savaşı'na ABD ile girelim, bir koyup üç alalım diyen rahmetli Özal'ın dediklerinin şartlarının yeterince olgunlaştığını sanan gözü kar hırsı bürümüş Türkiye sermayesinin sınır ötesi yayılmacılıkla kasalarını doldurma arzusu.

Bu net.

Türkiye, Suriye sınırında 30 km derinlikli 460 km kare civarında bir bölgenin güvenlikli bir bölge olmasını istiyor ve o bölgede yapacağı inşaatlarla kazanacakları paralar bir yana kalpleri de hazırlıyor.

Kimlerin yerleşeceği aralarında tartışılıyor.

Kimine "Neslin deden, neslin baban", kimine " Türk'ün bayrağı", "çırpınırdı Karadeniz", kimine " Allahü ekber!" eşliğinde bahçeli evler, umutlar dağıtılıyor.

Yazık ki yukarda söylenene aşağıda kendi inanan da oluyor.

Bir kazanç uğruna uluslararası hukuk ihlaline girişiliyor, ABD, AB yapmıyor mu diye girişenler içinde yer almak ülkede yaşayan hukuka saygılı insanların içine sinmiyor, onları kahrediyor.

Müslüman, Hristiyan, dinli dinsiz, hukuki yaşamak isteyen, kendine istemediğini başkasına da yapılmasın diyen tüm Türkiye halkları bu gidişata karşı çıkıyor.

Devlete egemen sermaye ve bürokrasisi dışında kimse bu politikayı benimsemiyor.

Türkiye ve dünyada hukuk, demokrasi ve barış diyen tüm insanlar, devletlerin halksız ve hukuksuz güvenli bölge uygulamalarına karşı çıkıyor.

Ajanslar, "CNN'in önemli habercisi Jennifer Hansler, adını açıklamadığı üst düzey bir ABD devlet görevlisi, üst düzey yönetici:

"Türkiye'nin Suriye hava sahasındaki katılımını durdurduk. Şu anda Kuzey Suriye hava sahasını sadece biz kontrol ediyoruz ve yakın bir gelecekte bu tutumumuzu değiştirmeyi düşünmüyoruz." dediğini haber veriyor ve bir kaç saat sonra da Pentagon Sözcüsü Yarbay Carla Gleason haberi resmen doğruluyor.

Türkçe meali, Türkiye için riskli, savaşa girmemesi gerekiyor.

Yani güce göre ayar.

Yanlış.

Risk; kazanç ve kayıptan ötürü değil, böyle bir girişim hukuka ve insanlığa uygun bulunmuyor, yapılmaması gerekiyor.

Bölge halkları güvenli bölge değil vadesiyle ölme güveni istiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums