"HAVALANDIRMA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!"

  • 22.03.2020 00:00

 Ünlü Fars şair Mevlâna Celâleddin Muhammed Rumî demiş ki, "Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok."

Bu karar da tıpkı öyle.

Nice 65 yaş üstü gördüm tedbir hak getire, tıpkı devlet kültürü, 'bir şey olmaz' nakaratıyla geziyor, virüsü hiçe sayıyor, tedbirsiz.

Devletin "65 yaş üstüne dışarı çıkmak yasak" kararında da insani yaşamak yasak, sosyal yaşantı yok.

Bu nasıl metalik bir tedbir?

Bu devlet hep metalikti, hiç sosyal olmadı diye susmak gerekmiyor.

Böyle bir karar bekleniyor ama bu karar bu kadar da olmaz dedirtiyor!

Hükümetler ya da egemen sınıfların kanadları hep ikitidarını güçlendirmek için devleti ve organlarını bir aparat olarak kullandı, kararlarında pek insani sıcaklık yaşanmadı, hep özne devleti korumak oldu, kabul de bu son karar resmen bilim örtülü bir dayatma oluyor.

Muhalefet makamı "yan gelip yatma yeri" mi, ne duruyor?

65 yaş üstünün virüsten etkilendiği, korunması gerektiği bilimsel ama ona virüsü dışarıdan getirecek olan 65 altı dışarıdayken onun dışarı çıkmaması neyi çözüyor?

Bir şeyi tüm boyutlarını çözemiyorsanız neden muhalefet ve hükümetsiniz, neden oturuyorsunuz orada, insan merak ediyor?

Otur, otur, kalk kalk diyen askeri bir zihiniyet ürünü bu karar.

Ta çocukluktan 'hazır ol, rahat' diye yetişen bir kuşağın ve onları yetiştiren devletin kararının böyle olmasından daha doğalı olamaz ama ya yan gelip yatan muhalefet ne iş yapıyor?

Devlet asosyal, vulger, doğru ama en azından sağlık gibi olmazsa olmaz bir konuda, madem dünyaya, yaşama bakışlarınız farklı, niçin kararın içini görüşünüze uygun sosyallikle dolduran önerilerle beslemiyorsunuz?

Mesela, niçin şu önlemlerle dışarı çıkabilirsiniz, şunları devlet veriyor, versin demiyorsunuz?

Bu ve benzer sosyallikleri vermiyorsanız neden yıllardır bol maaşlarla vekillik yapıyor, vergi topluyor, devletim diye kostaklanıp kürsüde kül bırakmıyorsunuz?

Bu son durum cidden ciddi bir kaygı..

Epeydir yaşam açık cezaeviydi, yaşanıyordu..

Hele düşündüklerini yazıp söylemekten imtina edenler uzun yıllardır cezaevindeydi de şimdi bu yasakla bir kesime cezaevi koşullarından bir beteri, hücre cezasına dönüştürülüyor.

Yaşlı vatandaşlık cezaya dönüşüyor.

Hayır olamaz!

Siz yönetiyorsunuz, yetkilisiniz diye keyfi karar alma hakkınız yok!

Bilimsel bir durum bahanesiyle 65 yaş üstünü insanlıktan çıkaramazsınız, nesneleştiremezsiniz, köleleştiremezsiniz!

Mesela "Havalandırma hakkımızı gasp edemezsiniz!"

İnsani çözüm bunları görüyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums