EGEMENLİK EKSENLİ SAVAŞ KARŞITLIĞI!

  • 5.12.2022 07:49

DİB(demokrasi için birlik) 18 aralık 2022'de savaşa karış yapacağı bir toplantıya çağırıyor.

Savaş karşıtı bir toplantı egemenlik eksenli de olsa desteklenmek zorunda.

Ve her ortak paydaya destek oluştaki gibi ortak olunmayan noktalar  belirtilerek ve kiminle nereye kadar gidileceği ortaya çıkarılarak..

Dib, 70  örgütlenme ile biraraya gelip konferans yapıyor ve  kararlar alıyor; bu çağrı da o icraatlardan biri.

DİP halktan kopuk ya da bileşenindekilerinki kadar bağı olan halkın doğrudan katılımı olmayan, daha çok katılımcı, eğilim, fikir alarak üst kattan etkinlik ve açıklamalarla demokrasi mücadelesine katkı sağlamaya çalışan bir sivil toplum örgütlenmesi.

Olsun, onlar da böyle, doğru amacı desteklemek gerekiyor.

Destek, yukarıda belirtildiği üzere örgütlenişinde ve açıklamalarındaki ayrı düşüşleri, eksiklikleri de bir bir söyleyerek..

Mesela bu çağrısında çok doğru olarak, "savaşlar yıkım, ekmeğimizi hayatımızı çalıyor" diyor, diyor ama.

Açıklamanın devamında bu doğru tespiti ve karşı çıkışı, savaş olgusuna değil hükümetin şu anki savaş uygulamasına, pratiğine;   seçim stratejisi ve kamu kaynaklarını boşa harcamasına bağlıyor.

Dolayısıyla kamu parasını harcayacak değerde bir savaş nedeni çıkarsa savaşılabilir kapısını açık bırakıyor.

Ve sürmekte olan savaşın nedenlerini fiilen atlıyor, adeta örtüyor, savaşanın bir şeylerini saklı tutuyor ve doğrudan gözler önüne sermiyor.

Ne istiyor, ne söylüyor, fikridir söylesin, ama görünüyor ki çözümün bir yerleri saklı ve bir şeye çengelli.

Oysa savaşan bile o kadar değil.

Daha açık söylüyor.

Daha dün gibi, o pandeminin yoğun koşullarında zamlardan şikayet eden Kılıçdaroğlu'na Başkan Erdoğan, "sen mermi kaç para biliyor musun?" diyor ve zamların savaş politikasının bir sonucu olduğunu kamuoyu önünde sürenin bir savaş olduğunu tevil yollu açıklıyordu.

DİB çevresi Kürd hakları konusunda duyarsız değil, bu savaşı doğal görüyor denemez, ama açıklamaları Orta Doğu denkleminde yer, pastadan pay isteminin paradigmanın ana temasıyla uyumunu sanki es geçiyor; asırlık inkar, asimilasyon ve kırk yıllık düşük yoğunluklu hak vermeme savaşının bitirilmesinin altını çizmeden barışın gelemeyeceğini belirtmiyor.

Yani coğrafyadaki haklar özgürlükler canlar doğa ekolojik yıkım ve demokratik Kürd hakları, yani ana tema eksik kalıyor.

Dolayısıyla bu sistem içi savaş karşıtlığı, savaş yapmayı hazırda tutup muhafaza ediyor, muhalefetini de "usta"ca, egemenlikten kopmadan yapıyor.

Egemenlik içi cenahın ana damarı zaten savaşa destek oyu vermede çok cömert, hemen her tezkerede savaşa onay veriyor.

Sonuç olarak açıklama/ DiB net olarak egemenlik eksenli savaş karşıtıyım diyor.

Olsun, DİB; sonuçta savaşa hayır diyor.

Yaşam için omuz omuza!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums