CUMHUR İTTİFAKI, HDP VE DEMOKRASİ

  • 5.11.2022 10:51

Cumhur İttifakı HDP'yle görüştü ya o tembel, yağ bağlamış  fitne bakışlar ve zihinler harıl harıl çalışmaya başladı.

Pişkinliği ittifaka, üçüncü büyük partiyi ziyaretten daha doğal ne var?

"Acaba Cumhur'la bir ittifak oluşturmanın ilk yumuşatıcı adımı mı?"

Arada bir sözleşme var da HDP'nin içinde bulunduğu ittifaktan farklı hareket edecek, satacak gibi..

Neyi satacaksa?

En çok da misilleme kültürlü TC solu zihniyet, bekarın olmayan karısını boşaması gibi bastı yaygarayı: "Kapıdan neden kovmadınız?"

Geçen 20 yıla rağmen ticaret burjuvazisinin bezirgan kanadı Ak Parti'yi bir türlü haneden sayamadılar.

Egemen zihnin muhakeme alt yapısı darbe ve pusu birikimli, hep faka düşürme derdinde ve egemen sol da oldu olası ittifak politikasını bilmedi ve daha yeni yeni öğreniyor.

Çünkü egemen sola göre öncü, önderdir, bir yapı kurar, kır yoksullarını, küçük ve orta burjuvaları ve tüm emekçi tabakaları işçi sınıfının kanatlarının altına çağırır, olur cephe; cephe devleti ele geçirecek işte.

Her sınıf ve tabaka kendi proğramıyla gelip ortak bir proğram üretmez, ille "ulu önder"in dediği olur, o kurulan da ittifak olmaz.

Teşekkür edilsin, HDP'yle birlikte ittifaklar politikası siyaset vizyonunda yaygınlaşıyor.

Ayak direyen eski imanı bütün solcular var.

HDP'de de yeterinden fazla var.

Ama proğram net, ilkeler sağlam olunca izlenecek yol zor olmuyor.

Dolayısıyla bu görüşme konusunda "abdestinden emin olanın namazından şüphesi olmaz"  halk deyişinin kastettiği gibi HDP'nin proğramı  ve yol haritasına güveni vardır, herkesle görüşür, görüşülmeyecekse de görüşmez, kendisi karar verir. 

Fakat devletin kanatları hem HDP'yle görüşüp parti tabanına şirin görünmek hem de üyelerine cezaevi, baskı, zulüm ve kapattırmaya kadar varan davalarla halkın haklarını istemeyi bırakıp devlete sadakat terbiyesi vermeye kalkınca tutarlılık ayağa kalkıyor.

Hele Millet İttifakı var ki, HDP'yle bir kare fotoğraf çektiremeyecek kadar devletin tecrit politikasını izleyip yakınlık taslıyor.

Cumhur İttifakı ziyarete geldi, görüştü diye yine ikisi birden HDP üzerinde kuşku bulutu gezdiriyor.

Cumhur İttifakı, yaptıkları ortadayken, hiçbir şey yapmamış gibi bir pişkinlikle, adeta destekle sana biraz daha vurayım diyor.

Cumhur İttifakı'nın HDP karşıtlığında doğal müttefiki Millet ittifakı da Cumhur ittifakı ile görüşmeyi sanki suç veya dolaylı bir suç işliyormuş gibi sunarak, aklınca HDP'yi çantada keklik olarak tutmaya çalışıyor.

HDP bunu "yer" mi?

"Yemez", yeterince tecrübeli, ama içinde devletin çatlakları üzerine politika yürüten halktan kopuk, içinde gizli eski TC olan kimi bileşenler HDP'yi  sanki bir ikilemdeymiş gibi bir tercihe zorluyor.

HDP hiç de siyah beyaz bir tercihle karşı karşıya değildir.

HDP bu noktaya kendi tırnaklarıyla geldi, kimsenin icazetine, inayetine ve hamiliğine muhtaç değildir.

100 yıllık kuyrukçu TC solunu dinlememelidir, zira merhemleri olsa   kendilerine sürerlerdi.

HDP devletin parlamentosundadır ve parlamentoda olan olmayan tüm halk örgütleriyle, sivil toplum ve meslek örgütleriyle, sendikalarla, herkesle görüşür.

Cumhur da Millet de devlet/sermaye ittifakıdır, HDP ikisine de eşit uzaklıktadır, ikisinin de dibi karadır, hiçbiri torpilli değildir.

Kim halkın yararına ittifak yapmak ister, doğru önerilerle gelirse HDP onunla görüşür, her önerileni şeffafca Emek ve Özgürlük İttifakına ve halka sunar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums