BAŞKA BİR MECLİS

  • 25.11.2010 00:00

Yerellerde özerk yönetimler BDP tarafından gündeme taşındığı için yeterince tartışılmadı. Kürt sorunu dolayımıyla BDP nin diğer demokratik siyasi talepleri gibi rant medyasının sansasyonel gündeminde boğuluyor. Bir zamanlar anımsayanlar var mı bilmem ama Sn. Demirel ‘Türkiye boyyük bir ülkedir, Ankara’dan yönetilemez’ demişti. Eyaletlerle yönetilen ABD den Almanya’sına Demirel’in biat ettiği kapitalist ülkelerden 70 yıl sonra BDP söyleyince bölücü, ayrılıkçı oluverdi. Gerçi sosyalistler merkeziyetçi olmayan katılımcı, çoğulcu, söz, yetki, karar sahibi olan yönetim anlayışını sürekli savundular. Bir dönem Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu (başka bir hayat Hopa’dan başlayacak) demişti. Maddi kaynağını Avrupa birliği Fonlarından alan (Kültürler buluşuyor) Projesi Devlet ve CHP’ lilerce engellendi. Neden? Diyarbakır Sur belediyesi ile birlikte tasarlandığı için. Türkiye’de Hükümetlerin yönetememesi, muhalefetlerin statüko ve milliyetçilikte ısrar etmeleri Haziran 2011 seçimleri öncesinde yığınla çözülememiş sorunlarla karşı karşıyayız. Liderlik tapımcılığıyla, küresel kapitalizmin krizini görmezden gelerek Avrupa İnsan Hakları mahkemesi’nin verdiği kararlar karşılığı daha çok bedel öderiz. Artık siyaset rant alanı olarak değil, Kamu hizmeti olarak görülmeli. Kamu’da çalışanlarla eşit statüde demokratik, yasaksız seçim ve seçilenlerin süre dolmadan geri çağrılabileceği sistem olmalı. Var olan Seçim ve Siyasi Partiler yasası, en önemlisi yüzde on barajı olan 12 Eylül zihniyeti tümüyle değişmeli ki; eşitlikçi, özgürlükçü, barış içinde insanca bir yaşamdan bahsedelim. Eşyayı adıyla çağırmak istiyorsak 2007 seçimlerindeki bağımsız aday deneyimlerini daha da geliştirmek zorundayız. Ufuk Uras ‘ın söylemiyle Meclise tünel kazılarak girildi. Değişime karşı duranlara siyaset dersi verildi. Vahşi Kapitalizmi uygulayan AKP ile doksan yıldır milliyetçiliği, militarizmi, ötekileştirmeyi taparcasına savunan partilerden kurtulmak gerek. Eşitlik ve Demokrasi yolunda başka bir Meclis , başka bir Türkiye , başka bir Dünya ….

 

Hüseyin Sarıbaş

Huseyin.saribas@hotmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums