HAYIR, YETER ARTIK!

  • 18.02.2017 00:00

 Gündemin karmaşık yapısı içinde, ağır siyasi, ekonomik baskılar karşısında yurttaş olarak tek seçenek HAYIR, ARTIK YETER demek vicdanı isyan olduğunu düşünüyorum. Siyaset analizi; iç ve dış olguları izleme, tarihsel sureci içinde objektif olarak yansıtma, paylaşma  hayli emek ve donanım gerektiriyor. Bu nedenle yanlış bilgiler varsa birlikte düzeltmek bir dayanışma olsa gerek.

Bu yazıya başlamadan önce Haber Türk TV. de Tramp,Türkiye ve Ortadoğu üzerine bilim insanlarının tartışmaları vardı.Onaylamadığım analizler olmakla birlikte gerçeği görmeye yönelik söylemler AKP otoritesinin yalanlarını ortaya çıkarıyordu.Özellikle Suudi krallığı hanedan bireylerinin İngiltere’de ki eğlence yaşamlarına uyum örneği ilginçti.Aynen bizdeki hükümet, devlet sorumlularının İtalya ilişkileri,kumar görüntüleri,Ankara Ticaret Odası seçimlerinde hanım efendi,hemşeri ilişkisi tamda çürüyen devletçi siyasetlerin küreselleşme sürecindeki can çekişmesi…

Artık zoraki,  dayatma referandum sürecine girdik.Tv.ler de  (yurttan sesler korosu)izleyici bulmuyor.İnternet var.Ağaca bakarken ormanı görmemek var.İnanır mısınız?İnsanın vicdanı  sızlıyor.Orta doğuda 40-50 milyon civarında Kürd halkı yaşıyor.İnkar,imha ve asimilasyon tutmadı,7 haziran milat oldu.90 yıllık tekçi vesayet sistemi çatırdadı.AKP kaybedeceği korkusuyla otoriterliğini artırıyor.Nasıl artırmasın? Nato kapsamı içinde sayısını bilmediğimiz antlaşmalar var.Kürd sorununda anlaşamıyor.(CHP de öyle ya)ABD ,PYD ye gelişmiş silahlar veriyor.Ankara yüzünü Rusya’ya çeviriyor.Uçak düşürme olayındaki söylenenleri yutarak uzlaşmaya çalışıyorlar.Başbakan değiştiriyorlar.Fakat devletler arası ilişkilerin çıkara dayalı olduğunu bildikleri halde seçmene mesaj amacıyla zaman kazanacaklarını düşünüyorlar.Oysa korkunun ecele faydası yok.Astana toplantısı göstermelik,çelişkileri ile fiyasko.Çünkü PYD nin Rusya’da  temsilciliği var.Ve de Baydemir ile Dilek Öcalan’in (HDP mv.) da dahil olduğu Rus dış işleri yetkilileriyle toplantılarını tv.ler de izledik.

Yani Avrupa birliği,Yunanistan, Kıbrıs ile anlaşmazlıklarla dolu bir süreç yaşanıyor.İnsan hakları ve demokrasi konusunda AKP çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya.Özellikle Avrupa parlamentosu ve komisyonlarında her gün ikazlar,ziyaretler,protestolar adeta iç muhalefetten daha etkili…Ancak havuz medyası yazamadığından sosyal medya iyi ki var,öğreniyoruz.Şimdi bu süreçler <çıkmaz sokakta>devam ederken AKP tarzı ile MHP liderinin kendi sonunu bildiği halde  otoriter,tekçi anayasa dayatması niye?

21 maddeden 18 maddeye indirilen bu değişiklik tamamen merkeziyetçi,kişi tapımcılığı(tarihte Führer,Başbuğ vb.)ile otoriterliği anayasal düzenle  sürdürülmeye çalışılıyor.Sn.cumhurbaşkanı,başbakan HAYIR diyenleri  terörle iç içe göstermeye çalışırken bazı AKP liler ifadelerine kargalarda gülüyor.AKP nin içi kaynıyor.Taşma düzeyine gelmedi.Akademisyenler,kamu çalışanları,özellikle EĞİTİM-SEN li lerin görevden ihraç edilmeleri ve de Feto ile  ilişkilendirilmelerine kendileri de inanmıyorlar.AKP yönetimindeki tartışmalarda sarayın adres gösterilmesi HAYIR ların çoğalacağına işarettir.Sonuçta 27 mayıs dahil tüm darbelerin tanığı olarak,90 yıllık vesayet sistemini,soykırımları tarihin sayfalarından adeta ezberleyerek sorumlu bir yurttaş olmanın bilinciyle HAYIR derken umuda yolculuk kolay gelsin….

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums