Hangi Hemşinliler?

  • 2.06.2011 00:00

Yerel gazetelerde’’ Hemşinliler derneği AKP milletvekili adaylarına yemek verdi’’ haberi yer aldı. Bu derneğin başkan ve yönetim üyeleri Hemşinlileri temsil etme hakkını nereden alıyorlar. Binlerce Hemşinlinin siyasi tercihini; AKP yi yönlendirme aymazlığının karşılığı koltuk sevdası ise, derhal dernek başkanlığından istifa etmeli ve Hemşinlilerden özür dilemelidirler. Bu derneğin amacı şahıslara çıkar sağlamak ve ya yönetimdekilerin siyasetlerine oy devşirmek mi? Hemşinlilerde diğer etnik gruplar gibi geleneklerini, ortak kaygılarını, kültürlerini paylaşmak ,yaşatmak için özel menfaate dayanmayan sosyal dayanışma kültürünü geliştirmelidirler.Farklı inanç , siyaset ve yaşam tercihi olan insanlar sosyal kurumlarda yani sendikalarda ,derneklerde , meslek örgütlerinde bir arada ortak gelecek için barış içinde onurlu , dürüstçe , demokratça mücadele ediyorlar. İnsana hak ve özgürlüklerine saygı gösterip farklılıkların tarihten gelen zenginlik olduğunu,ayrımsız ötekileştirmeden ,ırkçılık ve şiddete yönelmeden yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür .
Yeni anayasa tartışmalarının yaşandığı süreçte ve seçim çalışmaları da 90 yıllık statükoyu ,Türkçülük tekleşmesinde ısrar etmeyi marifet sananlar dünyaya baksınlar.birleşmiş milletlerin , Unesco’nun kararlarına baksınlar. Din,dil ,ırk ayrımcılığı ve üst kimlik dayatanlara faşist dendiğini öğrensinler. Dünyada eşit yurttaşlık haklarının kabul edildiği yasalarda faşizm suç olarak kabul edilmektedir. Umarım yeni oluşacak anayasada suç olarak gösterilir.
Özellikle Hopa ve Doğu Karadeniz Hemşinlilerini tanıyanlar, oralara gezmeye gidenler birlikte kısada olsa yaşıyorlar. Kardeşliği , dayanışmaya konuk severliği; gitmeyenler gidip te görsünler. Ali Topaloğlu’ nun başkanlığındaki Hopa belediyesi festivalinde on binlerce kişi genci yaşlısı,başörtülü örtüsüzü , Hemşinlisi ,Gürcüsü ,Laza ,Poşası hep birlikte horon oynayanları kayda alan belgeselciler uluslararası festivallerde ödül aldılar. Sonuçta Hemşinlilerde tüm insanlığın geleceği ile birlikte eşitlik, özgürlük ve barış için çalışmalı ,çevre ve doğa ile barışık sevgi dolu , insanca yaşamı savunma onurunu paylaşmalı.
Not: Bu yazı yayınlanmadan Hopa’daki olaylar yaşandı. 12 Eylül öncesi Artvin dolayısıyla Hopalıların onuruyla oynayan düzen politikacıları her zaman karşılık buldular. Onlar zalimin zulmüne karşı direnen insanlardır. Sayın Başbakanı ve partisinin bilmediği de budur. HES yapımlarına karşı çıkan çayına emeğine sahip çıkan insanlara eşkıya demek AKP siyasetinin Doğu Karadeniz’de sonunu getirecek. Benden söylemesi!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums