Emek Barış ve Demokrasi Blok’u

  • 18.04.2011 00:00

Paulo Coelho 1947 de Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde doğmuş . Yapıtları sürekli en çok satılanlar listelerinde yer almış . 150 ülkede 66 dilde yayınlanan kitaplarının toplam satışı 100 milyon civarında . “Kazanan yalnızdır” romanının 28. sayfasında roman kahramanlarından Rus İgor ve Fransız Olivia arasındaki iki cümle dikkatimi çekti . “Neden dünyayı yok etmeniz gerekiyor?” , “Kendi dünyamı yeniden kurabilmek için” .

Seçim süreci başladı. Adaylar , liderler ve ekipleri tarafından kapalı kapılar ardında belirlendi. Düzen partileri seçim yutturmacası ile halkı noterlik görevi ile karşı karşıya getirdi . 550 Milletvekilinin 450’si bu günden seçilmiş durumda . Geriye hazineden alınan paraların nasıl harcanacağı ve kimlerin nemalanacağı kalıyor . Sistem partileri “Yoktur birbirimizden farkımız , ama biz Osmanlı bankasıyız” deyişine benziyor . Görünen köye kılavuz istemez . Sistemin siyasetleri sınıfta kaldılar. Geriye demokratik blok olarak bir araya gelen , başta Eşitlik ve Demokrasi Partisi olmak üzere BDP ve Sosyalist grupların seçim başarısı geleceğimizin güvencesi olacaktır . 2007 seçimlerinde aynı bağımsız aday yöntemiyle sevgili Ufuk Uras’ı Meclis’e tünel kazarak göndermiştik . Ulusalcı, Ergenekoncu Kürt düşmanı şovenist çevrelerin küfürlerine rağmen Mecliste demokrasi için özgürlük için söylenmedik söz bırakılmadı . Barış için, adalet için , demokratikleşme için daha çok mücadele edilmesi gerektiğini görmüş olduk .

Kürt sorununda , CHP , AKP , MHP ‘nin tetiklemesine rağmen çözümü yolunda sonuç alınamadı . Sezgin Tanrıkulu vb. isimler , milli birlik ve kardeşlik söylemiyle ipe un seriyorlar.

Kürt halkı ne yapacağını ve kimlerle birlikte özgürlük mücadelesini kazanacağını biliyor . Aynı şekilde Alevi önderlerinin düzene teslim olmalarına rağmen onların demokratik talepleri blok olarak savunulacak . Kadınların , gençlerin sorunlarının önemini sokaklar ve cinayetler gösteriyor . Nükleer felaket ekolojik yaşamın tahribi CHP ve AKP’yi birleştiriyor . İşçilerin , emekçilerin haklarına saldırıyı her gün görebiliyoruz . Çalışanlara ve emeklilere , işsizlere etiketli köle gözü ile bakan siyasetler bu seçimde gereken cevabı alacaklar .

Özgürlükçü sol , sosyalist , demokrat , Kürt hareketi , Alevi dinamiklerinin yeniden yapılanması ve toplumsal muhalefet için bu seçim önemli bir deneyimi yaşatacak . Solu geçmişin çıkmaz sokaklarından çıkaracak , alternatif siyaseti oluşturacak , eşitlikçi , özgürlükçü Anayasanın yaşam bulması siyaseti ile karşı karşıyayız .

Bu gün eşitlik ve demokrasi yolunda kendimizi sorgulayarak , vicdanımızın sesini tarihi sorumluluklarımızla birleştirip özgür ve eşit yaşamı savunmak zorundayız .


 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums