Peker’in iddiaları, Soylu’nun cevapları: Kim doğru söylüyor?

İçişleri Bakanı Soylu, TRT Haber’de katıldığı programda Peker’le ilişkisini reddetti, polis korumasının da bakan olmasından 1,5 yıl önce verildiğini, kendisinin korumayı geri aldığını söyledi. Peker ise yeni videosunda DP Genel Başkanı iken kendisiyle birlikte yargılanan ve sabıkası olan bir adamını Soylu’nun parti yönetimine aldığını iddia etti, ikisinin fotoğrafını paylaştı. Bu iddiaları inceledik.

Peker’in iddiaları, Soylu’nun cevapları: Kim doğru söylüyor?
21.05.2021 - 08:42
1794

İDDİA 1- Sedat Peker, Süleyman Soylu ile eskiye dayanan ilişkisine örnek olarak altıncı videoda Soylu’nun Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı yaptığı dönemde yakın adamı Erdal Aras’ın sabıkalı olmasına karşın, MKYK’ya alındığını iddia etti:

“Herkes biliyor benim sabıkalı. Ya sabıkası olan Erdal Aras’ı 14 farkla genel başkan seçildikten sonra MKYK’ya sen üye yapmadın mı? Sabıkası var nasıl yaptın? Telefonları sinyalleri var. Şimdi kimse yazı yazmadı ama bu savcılar gelir bir gün yazarlar. Vallahi tutuklanacaksın.”

Peker, daha sonra Twitter hesabından yakın arkadaşı olduğunu söylediği Erdal Aras ile Süleyman Soylu’nun fotoğrafını paylaştı.

BENİM ESKİ SAĞ KOLUM OLAN ERDAL ARAS BEY VE SÜSLÜ SÜLÜMANIN DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANLIĞI KAZANMA SEVİNÇLERİ… PİC.TWİTTER.COM/BDQHQG5E7M

— Sedat Peker (@sedat_peker) May 20, 2021

İnternette yapılan aramada Aras’ın Soylu’nun başkanlığı döneminde DP’nin yönetiminde bulunduğu ve 2009 yerel seçimlerinde Sancaktepe’ten DP’nin belediye başkanı olduğu görülüyor.

2009 SEÇİMLERİ SS'NUN DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI OLARAK GİRDİĞİ TEK SEÇİM. ONDA DA PEKER'İN ADAMINI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERMİŞ PİC.TWİTTER.COM/CGCAFUOEK4

— Meriç Şenyüz (@mericsenyuz) May 20, 2021

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-20 14.52.46.png

http://www.flashaber.com.tr/siyaset/suleyman-soylu-cekmekoyde-dostlariyla-bulustu-h9368.html

İDDİA 2 – Peker, ilk beş videosunda İçişleri Bakanı Soylu’nun kendisine koruma tahsis etmiş olduğunu iddia etmişti. Soylu, TRT Haber’deki programında bu iddiaya cevap verdi ve şöyle dedi:

“Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, benim zamanımda da alındı. Devlet dönem dönem koruma verir, bugün Kobani davasındakilerde de koruma var. Yargılananlarda. Yani neden? Bir maraza çıkmasın, provokasyonla karşı karşıya kalınmasın diye. Gazeteci bir yazı yazar, tehdit edilir. Bu konudaki en büyük müşterilerimiz de gazetecilerle hakimlerdir. Devlet o gün bir karar vermiş, verdiği kararda da onun da bir nedeni vardı. Bunun üzerinden Süleyman Soylu şöyle yaptı, böyle yaptı.”

CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, Sedat Peker’e 2015 yılında polis koruması verildiğinin belgesini yayımlamıştı.

“ELİNDE BELGE OLAN HEMEN MAHKEMEYE VERSİN” DİYEN ÖMER ÇELİK’E SORUYORUM;

BU KADAR YOZLAŞMIŞ DÜZENİN İÇİNDE, HANGİ TARAFSIZ MAHKEMEYE, HANGİ TARAFSIZ SAVCIYA BAŞVURALIM!

İŞTE SİZE İZMİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İTİRAF GİBİ RESMİ AÇIKLAMASI! PİC.TWİTTER.COM/2ZZWQJİIK1

— Ali Mahir Başarır (@alimahir) May 13, 2021

Fakat, Soylu’nun iddiasına rağmen polis korumasının Peker’den çekildiğine dair bir delil ortada yok.

İnternette yayımlanan, 2019 tarihli olduğu iddia edilen bir fotoğrafta Peker’in yanında görünen kişinin polis koruması olduğu iddia ediliyor.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums