Gergerlioğlu: Halk adına çok mutluyum çünkü bu halkın zaferidir

'Zaten girerken de 'Biz kazandık' demiştim. Haklıyım ve halkın vicdanı benim yanımda, her tülü güç ve otorite ellerinde, istediklerini yapabilirler ama haklı olan benim.'

Gergerlioğlu: Halk adına çok mutluyum çünkü bu halkın zaferidir
8.07.2021 - 04:37
Kaynak: Haber Merkezi
1717

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Kapalı Cezaevi’nden çıktı. Gergerlioğlu, son günlerde yaşadıklarını ARTI TV canlı yayınında anlattı. 

'HAKLI OLDUĞUM ORTAYA ÇIKTI'

İlk olarak Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararını değerlendiren Gergerlioğlu, "Çok güçlü bir karar. Bunda dolayı da ayrıca mutlu olduk. Sadece ben değil, siyaset yapan diğer arkadaşlarımızın da önünü açan, haklarını iade eden bir karar var ortada. İki ayrı hak ihlali kararı verilmiş. Direnişimizin çok önemli olduğunu tekrar görüyorum. Sadece bana yapılan bir haksızlık için değil hak, hukuk, demokrasi için direndim ve şu anda sadece kendi özgürlüğümü değil başkalarına yansıyan bir özgürlüğü de elde etmiş oldum. Bu çok önemliydi. Baştan itibaren direndim ve ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı" diyerek şöyle devam etti:

'GERİ ADIM ATMADIK, DİZ ÇÖKMEDİK, SONUNA KADAR DİRENİŞ DEDİK'

"5 yıl öncesinde haksız bir kararla 27 yıllık kamu doktorluğu görevimden ihraç edilmiştim. Artı, sonrasında linçlere uğradık, sonrasında halk ve partim bana bir onur bahşederek Meclis'te halkı temsil etme görevi vermişti. Bu benim için çok önemli bir olaydı ve halkın vekili olmaya çalıştım tüm geçirdiğim zaman içinde. Hak ihlalleri için yaptığımız mücadeleyi sindiremeyen iktidar bizi gerek Kürt sorununda, gerek KHK sorununda, gerek cezaevleri hak ihlallerinde, işkenceler, kötü muameleler, insan kaçırmalar konusunda bizi devre dışı bırakmaya çalıştı ve vekilliğimizi düşürüp bizi cezaevine atmayı başardılar. Bunlar tamamen siyasi kararlardı ve sonuçta biz darp edilerek zindanlara atıldık, her türlü hakarete uğradık ama geri adım atmadık, boyun eğmedik, diz çökmedik, sonuna kadar direniş dedik. Çok haklı olduğumuz ortaya çıktı. Halk adına çok mutluyum çünkü bu halkın zaferidir. 

Zaten girerken de 'Biz kazandık' demiştim. Haklıyım ve halkın vicdanı benim yanımda, her tülü güç ve otorite ellerinde, istediklerini yapabilirler ama haklı olan benim. Bu mantıktan zindanda da hiç vazgeçmedim. Orada öyle kahredip oturmadık. Ve sonunda da AYM çok iyi bir karar verdi. Enis Berberoğlu'ndan sonra benim de Meclis'e dönmem gerekiyor. Bunu bekliyoruz."

'HALKIN YÜZÜ GÜLSÜN DİYORUM'

AYM kararına rağmen cezaevinde fazladan tutulduğu süreçte, karar çıktıktan sonra kendisini almak için cezaevi önüne gelen insanların darp edilip gözaltına alınması ve çıkacağı gün kendisini karşılamak için cezaevi önüne gelen kitleye engel olunarak, kendisinin basından ve kitleden kaçırılarak cezaevinden çok uzak bir noktaya bırakılması üzerine de düşüncelerini söyleyen Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

"Ben zaten 5 yıldır mağdur edilmiş bir insanım. Benim gibi yüz binlerce insan bu ülkede mağdur ediliyor. AİHM kararlarına rağmen çıkartılmayan siyasetçiler var. AYM hakkımda karar vermiş, 3 ay yatmışım, 6 gün daha yatırdılar. Normalde en geç AYM kararının verildiği gece benim çıkmam lazımdı. Zaten 5 yıl boyunca bu insana yapmadığın haksızlık bırakmamışsın, hâlâ bu insanı cezaevinde tutuyorsunuz. Yani zulmün zulmü ama yaptılar bunu da. Sonunda kazandık, halkın yüzü gülsün diyorum. 

Dimdik girdim, dimdik çıkacağım dedim. Yaşasın hakların kardeşliği, dedim. Bunlar hem Türkçe hem Kürtçe hem de bütün dillerde en güzel cümleler. Niye bunların peşinden koşmayayım, niye bunlar için direnmeyeyim dedim. Şu anda cezaevindeki diğer arkadaşlarımıza da çok büyük haklar getirdiğini görmekten dolayı çok mutluyum. 

Ben özgür bırakılıyorum ama beni insanlardan, ailemden, gazetecilerden kaçırıyorlar. O sevinci yaşamayalım, o mesajları vermeyelim peşindeler. Bu acizliktir. Cezaevi çıkışında insanlarla sevinç yaşamamızın bile önüne geçmek istiyorlar. Gerçekten de 'el insaf' diyorum."

Gergerlioğlu, vekilliğe ne zaman döneceği üzerine ise "Aslında AYM, Meclis Başkanlığı'na yazı yazdı. Normal prosedürün işleyip bana vekilliğimin iade edilmesi lazım. Artı bir gayrete gerek yok. Ama burası Türkiye işte. Şu anda Meclis Başkanlığı'nın görevini ifa etmesini bekliyoruz" diye konuştu. 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums