HDP Hukuk Komisyonu: Biz bu kişinin yalnız olmadığını düşünüyoruz

HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Türkan Aslan, Artı TV'ye açıklamalarda bulundu.

HDP Hukuk Komisyonu: Biz bu kişinin yalnız olmadığını düşünüyoruz
20.06.2021 - 08:04
1884

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesinin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra zanlı Onur Gencer'in tutuklanmasına ilişkin Artı TV'ye açıklamalarda bulunan HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Türkan Aslan, soruşturmanın bu kadar hızlı yürütülmesinden endişe duyduklarını söyledi.  

"Soruşturmanın hızlı yürütülmesi elzem bir durum" diyen Aslan, "Soruşturmanın hızlıca yapılması gerekiyor zaten ama bizi korkutan durum 24 saat içerisinde Onur Gencer'in tutuklanmasına karar verilmiş olması. Davanın derinleşmemesi, arka planına dair soruşturmaların olmaması bizi endişelendiriyor. Şuana kadar savcının yaptığı soruşturma tamam ama davanın derinleşmemesinden korkuyoruz" ifadelerini kullandı.  

'BU BEYANA İNANMIŞLAR'

"Bir dilekçe yazdık bunu müracaat savcılığına götürdük ama dosyanın bir bütün olarak terör savcılığına devredildiğini öğrendik" diyen Aslan, "Bunun üzerine hazırladığımız ve elzem gördüğümüz bir kaç noktayı savcıya bu talebimizi iletmek istedik. 24 saatte bitirilen bir soruşturma sürecinde bu işin tekil yapıldığına dair kanaat getiren bir fezleke var ortada. Tekil yapıldığına dair kanaat belirterek dosya ve kişi savcılığa sevk edilmiş. Savcılığa çıkartılmasının sebebi o. Detaylı bir araştırmaya gidilmemiş olması. Kişiye emniyette sorulan sorular var. Sorulardan biri de, her hangi bir örgüt ile bağının olup, olmadığı sorulmuş kişi her hangi bir bağının olmadığını söylemiş. Terörle Mücadele Şubesi'ndeki görevliler bu beyana inanmışlar, bu beyan doğrultusunda da derinleştirilmiş bir araştırma yapma gereği duymamışlar" dedi.

HTS KAYITLARI İNCELENMELİYDİ

"Ortaokuldan beri kullandığını iddia ettiği telefon numarasının incelenmesi gerekirdi" diyen Aslan, "Bu numara üzerinden hangi sıklıkla, kimlerle ilişkisi var, bunu daha önceden planlamış mı?.. Bunların hepsinin ortaya çıkarılması lazım. O yüzden bir soruşturmanın derinleşmesi ve devam ettirilmesinin kanaatindeyiz" ifadelerini kullanarak bir kez daha endişelerinin bu saldırının arka planının olup olmadığının incelenmemesi olduğuna dikkat çekti. 

'BİR EL DAHA ATEŞ AÇMIŞ'

Aslan açıklamalarının devamında ise:

"Onur Gencer'in kendi ifadelerinden anlıyoruz ki Deniz Poyraz'ı öldürdükten sonra başına tekrar gelip kontrol ediyor. Öldüğünden emin olmak için bir el daha ateş ediyor. İfadesinde Poyraz'ı tekmelediğini itiraf ettiğini de görüyoruz. Parti binasının diğer odalarını geziyor, etrafa zarar veriyor. 10 adet mermisinin olduğunu söylüyor orada başka kişileri de öldürmek niyetinde olduğunu anlıyoruz.

'MİNBİC'E GİDİYOR, KİMLE VE NASIL GİDİYOR?'

Suriye'de Minbic'de görev aldığını söylüyor, Gürcistan'a geçtiğini söylüyor... Buraya neden gitti, kimlerle iletişimde kaldı, oradaki temaslar sonrasında neler oldu... Sağlık Bakanlığı için görevliyse bu kişi nasıl, neye göre tespit edilerek gönderildi? Çeşitli silahlarla çekilmiş pozlar var, bu silahlar milislere ait ve anı için çekildiğini söylüyor. 

'BU KİŞİ YALNIZ DEĞİL'

Ceza kanunu 82. madde'den planlayarak insan öldürmekten tutuklanmış vaziyette. İddianamenin hangi maddeler ve hangi suçlamalar üzerinden yazılacağını hep beraber göreceğiz. Biz bu işin takipçisi olacağız. Ve biz bu kişinin yalnız olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums