HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, siyah çelenk bırakma eyleminin arkasında İçişleri Bakanı'nın olduğunu söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, siyah çelenk bırakma eyleminin arkasında İçişleri Bakanı'nın olduğunu söyledi. Danış Beştaş "Bu eylemi yapan aileler değil polistir" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, siyah çelenk bırakma eyleminin arkasında İçişleri Bakanı'nın olduğunu söyledi.
6.05.2022 - 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
1018

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Ankara'da HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakma eylemiyle başlayan gerginlik ve 8 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Diyarbakır'da bir açıklama yaptı.

Duvar haberine göre, Danış Beştaş, "HDP ya da toplumsal muhalefet ya da siyasal muhalefetin farklı kesimleri Türkiye'de bir toplantı ve gösteri yapmak istediklerinde karşısına binlerce kolluk gücü çıkar, engelleme çıkar, darp yapılır, işkence yapılır ama bugün genel merkezimizin önüne iki aileyi, iki kişiyi polisler getirerek eylem yaptırmak istediler" dedi.

'SALDIRI KONSEPTİ ÖNCEDEN
PLANLANMIŞ'

"Hiç kimse tesadüfen, öylesine bir iki tane ailenin kendi kararıyla HDP Genel Merkezi önüne gittiğini düşünmesin. Bu saldırı konsepti daha önce çokça düşünülmüş, tartışılmış, planlanmış, organize bir saldırıdır" diyen Danış Beştaş, eylemin İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edildiğini söyledi.

Meral Danış Beştaş, "Bu eylemi, bu açıklamayı, bu saldırıyı yapan aileler değil polistir. Polis de emri İçişleri Bakanlığı'ndan almıştır. İçişleri Bakanı valisine, oradan emniyet müdürüne, oradaki seçilen kolluk görevlilerine vermiştir" diye konuştu.

'O POLİS BİR DAKİKA BİLE POLİSLİK YAPAMAZ'

Danış Beştaş konuşmasında HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a bir polis memurunun, "Çivilerim seni vallahi" dediğine de dikkat çekti. "O polis hâlâ görevde" diyen Danış Bektaş, "O polis potansiyel bir katildir. O polis bir dakika bile polislik yapamaz. O polis milyonlarca halkın iradesini ölümle tehdit etmiştir. O polis bir an önce dört duvar arkasına kapatılmalıdır çünkü ölümle tehdit etmiştir bizi" diye konuştu. Danış Beştaş, "Emri yerine getiren polis ölümle tehdit ediyorsa en az emri veren kadar sorumludur" ifadelerini kullandı.

"Bu saldırının asıl mimarı Cumhur İttifakı'dır" diyen Meral Danış Beştaş, "Birileri de parlamenter demokrasiyi kuracağız, diyor. Hukuk devletini inşa edeceğiz, diyor. Hukuk devleti HDP'den başlar, Kürtlerden başlar. Eğer Amed'de hukuk devleti yürürlükte değilse Ankara'da hukuk devleti yürürlükte olamaz" diye konuştu.

Danış Beştaş, "Biz barış mücadelesi yürütüyoruz. Ne bir askerin ne bir polisin ne bir Kürt gencinin artık toprağa düşmesini istemiyoruz. Siz Diyarbakır Anneleri adı altında siyasi emellerinize uygun provokasyonlar üretiyorsunuz. Diyarbakır'da oturttuğunuz annelerin evlatlarını sınır ötesi operasyonla öldürüyorsunuz" dedi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums