HDP’den önemli isimler listede yer almadı

HDP’nin Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceği seçimde milletvekili aday listeleri belirlendi. HDP’nin büyük bölümünün yer almayacağı listede Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Erol Katırcıoğlu, Zeynel Özen ve Züleyha Gülüm’ün olmaması dikkat çekti.

HDP’den önemli isimler listede yer almadı
9.04.2023 - 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
757

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın yarışacağı seçimde siyasi partiler de milletvekili aday listelerini tamamladı. Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime girecek HDP de liste çalışmalarında sona geldi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER İSTANBUL’DAN ADAY

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre, partide dikkat çeken değişiklikler var. Son listeye göre, gazeteci Ayşegül Doğan ve avukat Nevroz Uysal partinin Şırnak adayları oldu. HDP Van Milletvekili Sezai Temelli ise bu seçim döneminde Antalya adayı olarak listede yer alıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar; Van’dan, bir diğer eş sözcü İbrahim Akın’sa İzmir’den aday gösterilecek. HDP’nin eski milletvekili Sırrı Sakık Ağrı’dan, Sırrı Süreyya Önder ise İstanbul’dan aday olacak. Ankara birinci bölgede HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, aday listelerinde yer alacak.

ÖNEMLİ İSİMLER LİSTEDE YER ALMADI

HDP’nin önemli isimlerinin listede yer almaması dikkat çekti. Mevcut milletvekillerinin büyük bölümünün bu dönem yer almayacağı listede, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Erol Katırcıoğlu, Zeynel Özen ve Züleyha Gülüm var.


Editör: N. Cingirt

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums