"İktidarı uyarıyoruz: Bu tehlikeli girişime son verin"

Altı kurum ortak açıklamada HDP'ye yönelik tehdidi kınayarak "Bu tehlikeli girişime derhal son verin. Sizi bu kumpaslarınız da kurtaramayacak" diyerek iktidarı uyardı.

"İktidarı uyarıyoruz: Bu tehlikeli girişime son verin"
7.05.2022 - 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
709

6 sosyalist parti ve kurum HDP'li Ayşe Acar Başaran'ın "Kes sesini, çivilerim seni" sözleriyle tehdit edilmesine karşı ortak açıklama yaptı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) , HDP Genel Merkezi önünde dün (5 Mayıs) yaşanan gerginlikte polis olduğu belirlenen bir kişinin milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı tehdit etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Altı kurum ortak açıklamada HDP'ye yönelik tehdidi kınayarak "Bu tehlikeli girişime derhal son verin. Sizi bu kumpaslarınız da kurtaramayacak" diyerek iktidarı uyardı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Yoksulluğa itilen halkın büyük öfkesi karşısında AKP iktidarı, bir kez daha Kürtleri, kadınları ve HDP’yi hedef alan provokasyonlara ve zorbalığa sarıldı. İktidarı uyarıyoruz. Bu tehlikeli girişime derhal son verin. Sizi bu kumpaslarınız da kurtaramayacak.

TIKLAYIN-HDP binasına 'siyah çelenk'; milletvekiline tehdit

"Polis ablukasını kaldırın"

“HDP Genel Merkezi sabah saatlerinden itibaren, talimatını AKP’nin içişleri bakanının verdiği ve polislerin kullanıldığı bir provokasyon girişimine sahne oluyor. Provokasyonun parçası olmamak ve girişimi boşa çıkarmak için sağduyu içinde çaba sarf eden HDP üyeleri, avukatları, merkez yöneticileri zorbaca saldırıya uğradı ve gözaltına alındı.

"HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kendisine polis diyen bir kişinin ölüm tehdidine maruz kaldı. HDP Genel Merkezi önündeki polis ablukası sürüyor.

TIKLAYIN-HDP Genel Merkezi önünde polis saldırısı | 6 gözaltı

"Derhal soruşturma başlatın"

“Bu provokasyonun bir benzerini İzmir’de yaşamıştık. Deniz Poyraz yoldaşımız, İzmir HDP il binasında bu tür bir provokasyonun sonucunda katledilmişti. Bu kez izin vermeyeceğiz. Milyonlarca yurttaşımızın oyunu ve desteğini kazanmış HDP yalnız değildir. Barış ve kardeşlik sahipsiz değildir.

“Kirli bir oyun oynamaya çalışan iktidarı uyarıyoruz. Gözaltına alınan HDP üye, yönetici ve avukatları derhal serbest bırakılsın. HDP Genel Merkezi önündeki polis ablukası derhal kaldırılsın. Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ı tehdit eden kişi hakkında derhal soruşturma ve yargılama başlatılsın.” 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums