HDP Kapatılırsa Yedek Parti DBP ile seçime girebilecek

HDP Kapatılırsa Yedek Parti DBP ile seçime girebilecek
22.03.2022 - 09:43
Güncelleme 26.03.2022 - 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
1979

Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesindeki köşesinde HDP'nin kapatılması ve seçime yeniden girme koşullarını değerlendiren bir yazı kaleme aldı.  

HDP'nin(Halkların Demokratik Partisi) kapatılmasına ilişkin; HDP’nin 56 milletvekili var, Anayasa Mahkemesi'nden kapatma kararı çıksa dahi Meclis’te grup kuracak kadar HDP’li milletvekili bulunacak. HDP milletvekilleri yedek parti olarak tutulan Demokratik Bölgeler Partisi’ne geçecekler. Ama bu getirilen yeni düzenlemeye göre DBP’nin(Demokratik Bölgeler Partisi)  Meclis’te grup kurması seçimlere girmesini sağlamayacağını yazdı. 

Selvi yedek tutulan partinin; "DBP 27 Şubat’ta büyük kongresini yaptı. DBP’yi Meclis’te temsil eden Saliha Aydeniz yeniden Eş Genel Başkanlığı’na seçildi. Siyasi Partiler Yasası’na göre Türkiye’nin 41 ilinde teşkilatlanmasını da tamamladıysa DBP’nin seçimlere girmesinin önünde bir engel görünmüyor.' dedi. 

Yazının bütününü aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. 

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/aksener-ile-imamoglunun-arasina-kara-kedi-mi-girdi-42027087


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums