Nükleer savaş mı? Daha neler!

  • 28.11.2016 00:00

 İnsan önce donup kalıyor...

İçinden "ne bu?" diye soruyor; tv şakası mı, parodi mi, ne?
Ama ekranda bazıları gerçekten konusunda "uzman" sayılacak kimseler var. Oturmuşlar, müthiş bir rahatlık içinde nükleer savaş tehlikesinin tırmandığından söz ediyorlar.
Hele bazıları ağızlarında akide şekeri yuvarlar gibi konuyu tatlandırarak anlatıyor ki, akıl almaz. Sadece bizim tv'lerde mi? Hayır!
Obama'nın geçen bahar yaptığı "Rusya'ya karşı nükleer savaşta Avrupa'nın elini güçlendireceğiz" açıklamasından sonra Batı tv'lerinde de durum böyle. Alman, İngiliz, Fransız kanallarında nükleer saldırıların nasıl, ne zaman, ne şekilde yapılacağı konuşuluyor.
Yahu çocukluğumdan beri "artık tek bir nükleer bomba bile karşılıklı zincirlemesaldırılarla topyekûn kıyamete yol açar" denir.
Ne yani, uyutulduk mu?
Yalan mıydı yoksa?
Niye Hollywood "insanlığın artan nüfusunun büyük felaketler yoluyla azaltıldığı" hikâyeleri film yapmaya başladı?

***

Bilmiyorum, siz de üçüncü dünya savaşının açık ihtimal haline geldiğini savunan yazılar okurken; nükleer savaşı tartışan yorumcuları ekranda izlerken benimle aynı duygulara kapılıyor musunuz?
Garip bir şey!
Geçen gün çeşitli Amerikan kaynaklarından 2016 yılına ait haberleri taradım.
Açık söylüyorum.
Hemen hepsinde konu alttan alta şöyle ele alınıyor:
Eğer Rusya, Çin, K.Kore ve diğerleri ABD ve NATO'nun kafasını çok kızdırırsa, "taktiknükleer silahlarla" hizaya getirilirler.
E hani taktik nükleer silah kullanımı parlak bir yalandan ibaretti?
Öyle bir durumda diğer nükleer güçlerin elleri armut toplamaz deniyordu, palavra mıydı?
Dahası var...
Nükleer dengeye dayanan Soğuk Savaş döneminde ABD nükleer silah üretimi ve iyileştirilmesi programı için her yıl 35 milyar dolar harcarmış.
Soğuk Savaş sonrası bu rakam her yıl için yaklaşık 55 Milyar dolara çıkmış.
Haydi bakalım, çıkın işin içinden!
Ama meraklısı için söyleyeyim.
Bazı uzmanlar "nükleer saldırıya uğrayanlar uzaklardaki sevdiklerine belki son bir sms atabilecek vakte sahip olabilecek" diyorlar.

***

Bir iş çevriliyor ama ne?..
Aklıma hep Gorbaçov'un Sovyetler çağını kapatırken ettiği o laflar geliyor: "ABD 1980'lerin başında bizi nükleer saldırıyla tehdit ettiğinde Polonya'daki füze rampalarımızıtest etmeye karar verdik. Yüzde yetmişi toprak altından kalkamadı. O zaman kesinkes anladım ki, Sovyet sistemi de füze rampalarımız gibi paslanmış!"
Velhasıl...
Çok pis bir dünyadayız ve o dünyada ülkece onurumuzla ayakta kalmaya çalışıyoruz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums