TÜRKİYELİ YAZARLAR CAFE ROSALİNA’DA

  • 15.05.2020 00:00

 Sene 1987 olmalı. Ben ortaklarımla birlikte Danimarka Radyoevi’nin yan sokağında bir cafe işletiyorum; Cafe Rosalina.

Can Yücel, Duygu Asena, Latife Tekin ,Refik Durbaş, Danimarka Yazarlar Sendikası’nın davetlisi olarak bugün Kopenhag’a gelecekler. Cumhuriyet Gazetesi muhabiri onları Havaalanından alıp bizim Cafe’ye getirecek. Can abiyi ve Latife’yi Türkiye’den şahsen tanıyorum.

“Non je ne regrette rien”

Öğleden sonra. Cafe henüz tenha. Geliyorlar. Radyo Edit Piaf’ın “Non je ne regrette rien” şarkısını çalıyor.Kapıdayım.Duygu hanım önde,yanında gazeteci.

”Sizi Piaf’la karşılıyorum .”

“Çok teşekkür ederim!”

“Kim bu Piaf abi?” diyor gazeteci “Zamane bunlar!” deyip yürüyor Asena.

 

Misafirlerimiz bir masaya oturdular. Garson kıza,herkese birer kadeh Gammel Dansk* ikram etmesini söylüyorum.Kadehler 3cc’lik.

“Ne lan bu Hasan, doğru dürüst bardakla versin içkiyi senin kız!”

diyor Can Yücel.

Garsona söylüyorum.”Ama Hasan..” diye itiraz edecek oluyor,ısrar edince su bardağıyla Gammel Dansk veriyoruz Can abiye.

İspanyol Şef Carlos

Biz sohbet ederken karşımızdaki İspanyol restoranın şefi Carlos giriyor Cafe’ye. Carlos,mesaisi bitince mutlaka bize uğrayıp, bir iki bira içer,göçmen dayanışması olarak.Bunu anlatıyorum masaya.Duygu Asena’nın ilgisini çekiyor.Masadan kalkıp bara Carlos’un yanına gidiyor.Kulağına bir şeyler fısıldıyor.Adam birasını yarım bırakıp çıkıp gidiyor.Masaya dönüyor Duygu,anlatıyor.Carlos’a kendisini çok beğendiğini,onunla Flamingo dansı etmek istediğini söylemiş.Carlos da yamulmuş,taksi tutup eve gideyim,hemen flamingo kasetini getireyim,demiş.Kitle ulaşımı çok yaygın ve düzgündür, ama taksi fiyatları kazıktır Danimarka’da.

 

Flamingo Dansı

Kahve kalabalıklaştı.Kısa sürede döndü Carlos.Ortada yer açtık.Duygu’yla flamingo’ya başladılar.Sırtı dönüktü bu yüzden bir süre sonra fark etti dans

edenleri Can Yücel. ”Ulan,bu İspanyol hergelesi götürecek karıyı” dedi.Ve dansa kalktı.Askılı pantolonu ve göbeğiyle hırla dans ediyor.Her kes keyifle seyrediyor.İki erkek arasındaki rekabet açık.Kadın ziyadesiyle memnun.

Yanlarına gittim, Duygu’ya “Lütfen dansı bitir,Can abi kalp krizi geçirecek” diye fısıldadım.Tamam,dedi.Can Yücel’e sarılarak dansı bitirdi.Herkes alkışladı.Masaya döndüler. Can Yücel soluk soluğa ,sümüğü bıyıklarına, sakalına bulaşmış.Duygu yerinden kalktı.Arkadan sarıldı;kusura bakma Can abi.Adam yakışıklı ve aşk teklif etti!” dedi.

Can Yücel kolunu büktü elini yumruk yaparak salladı: “Ben yarak teklif ediyorum kız!” dedi.

*Gammel Dansk:çiçek aramolarından yapılan,formülü gizli bir bitter içki.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums