Uğur Mumcu’yla ‘derin yapı’ üzerine...

  • 24.01.2013 00:00

 ‘Derin yapı’ devletin içinden sökülüp atılmadan, bu ülkede doğru dürüst demokrasi ve hukuk devleti olmaz. ‘Derin yapı’ devletin içinden sökülüp atılmadan, bu ülkede suikastlar, siyasal cinayetler son bulmaz. Her yıl Uğur Mumcu’yu, Hrant Dink’i gözyaşlarıyla anarız ama değişen bir şey olmaz.

Uğur Mumcu’yu 20 yıl önce bugün kaybettik. Arabasına koydukları bombayla havaya uçurdular sevgili Uğur’u...
20 yıl geçti.
Suikast hâlâ karanlıkta.
Hrant Dink de farklı değil.
Suikasttan bu yana 6 yılı geride bıraktık, ama hâlâ örgüt arıyoruz.
Tam bir hayal kırıklığı.
Ne yazık ki öyle.
Oysa, her iki suikastta ortak bir yan kendini uzun zamandır belli ediyor. Siyasal cinayetler, devletin içindeki ya da devletle bağlantılı ‘derin bir yapı’ya işaret ediyor.
Bu yapı suikastlarla, siyasal cinayetlerle, sabotajlarla Türkiye’de darbe ortamları oluşturabilen ya da istenmeyen siyasal hareketleri etkisiz kılmayı amaçlayan bir derin yapı...
Varlığı çok eskiye gidiyor.
Belki de Cumhuriyet’in kuruluşuna, hatta Osmanlı’nın İttihat Terakki’sine...
MİT’in 24 Aralık 2012 tarihinde TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiği raporda bu derin yapı anlatılıyor.
İddialar son derece vahim.
Örneğin, kökleri devletin içindeki bu derin yapı, 2007’de Ak Parti hükümetini devirmek için harekete geçmiş. Darbe ortamı yaratmak için peş peşe operasyonlar gerçekleştirmiş.
Cumhurbaşkanlığını Ak Parti’ye bırakmamak için ‘Çankaya Savaşları’nın başlatıldığı ve 27 NisanMuhtırası’na uzanacak olan bir dönem bu.
5 Şubat 2006:
Trabzon’da Rahip Santoro’nun öldürülmesi...
17 Mayıs 2006:
Danıştay saldırısı ve Yargıç Mustafa Yücel Özbilgin’in katledilmesi...
19 Ocak 2007:
Hrant Dink suikastı...
18 Nisan 2007:
Malatya’da Zirve Yayınevi katliamı...
MİT’in TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiği bu rapor, Özel Kuvvetler’de çalışan bir subayın altı adet ihbar mektubuna dayanıyor.
Buna göre Özel Harp Dairesi’nde, daha doğru deyişle, Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu bünyesinde Ak Parti’yi devirmek üzere birtakım harekat planları hazırlanmış.
Bu çerçevede, Ak Parti’ye karşı kapatma davası açılması sağlanacak, kapatma davası açıldıktan sonra, Başbakan Erdoğan’ın ev ve işyerine yerleştirilecek dinleme cihazlarıyla YargıtayBaşsavcısı hakkında konuşmalar ya da kapatma davasına ilişkin yorumlar kaydedilecekti.
Kaydedilen bu bilgiler internet ortamında paylaşılacak, Başsavcı’ya yönelik dindar görünümlü yürüyüşler tertiplenecek, daha sonra da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı öldürülecekti.
Bunun dışında, ülkede kaos ortamı yaratılması için Atatürkçü kimliği ile bilinen Türkan Saylan,Tuncay Özkan gibi isimlere suikast düzenlenecek, ‘bir sağdan bir soldan’ anlayışıyla Bülent Arınçve ismi tutanağa geçmeyen CHP’li bir vekil daha suikasta uğrayacaktı.
Rapordaki bir başka vahim iddia:
PKK’nın ateşkes ilan ettiği bir dönemde Şırnak’ın Güçlü-konak ilçesinde 11 köylünün katledilmesi de Özel Harp Dairesi tarafından düzenlendi.  
MİT raporunda bu derin yapı, Ergenekon üstü bir yapı diye niteleniyor (*). Raporun çarpıcı ayrıntılarına internetten erişmek mümkün.
Son olarak şu söylenebilir:
MİT, TBMM Komisyonu’na ilettiğine göre, raporunda yer alan bu vahim iddiaları ciddiye almış olmalı... Dileğimiz, savcıların da bu iddiaları ciddiye almaları...
Bu konularda belirli mesafeler alındı elbette, ama daha yapılacak çok iş var.
Sözü uzatmak gerekmiyor.
Bu derin yapı devletin içinden sökülüp atılmadan, bu ülkede doğru dürüst demokrasi ve hukuk devleti olmaz.
Bu derin yapı devletin içinden sökülüp atılmadan, bu ülkede suikastlar, siyasal cinayetler son bulmaz.
Bir başka deyişle:
‘Suikast devleti’nden kurtulamaz bu ülke...
Her yıl Uğur Mumcu’yu, Hrant Dink’i gözyaşlarıyla anarız ama değişen bir şey olmaz.

* Markar Esayan, Ergenekon Üstü Yapı ve suikastlar, Taraf,  21.01.2013.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums