Üniversiteli genç, susma!

  • 1.03.2013 00:00

 “SOL” (!) yaftalı ulusalcı güruh salı günü de İstanbul Üniversitesi’ni bastı.

Beyazıt’taki mekânı kısmen ele geçirdiler. Ve, tecavüze seyirci kalındı!

Eh sevinçten etekleri zil çalıyor ya, neo-Nazi Maocuların “Karanlık” varakparesi; sicilli dezenformatörlerin “Odacıbaşı” sitesi; komünist kalpazanların “Sağ” ceridesi falan, hepsi birden bu kepaze saldırganlığı ballandıra ballandıra ve pespaye bir iftiharla ilân ettiler.

***      

MEĞER ulusalcı avenenin üniversiteyi zapturapt altına alması “ifade özgürlüğü” başlığı altında yapılacak bir panele iki AKP’li bakanın da katılacak olmasından kaynaklanmış.

Çünkü iktidar partisi sözcülerinin olduğu yerde böyle bir hürriyetten bahsedilemezmiş.

Bak sen şu işe! Nasıl da boylarından büyük lâf yumurtlamaya cüret ediyorlar.

***

HEMEN hatırlatayım ki öngörülen konuşmacılar arasında şu simalar da yer alıyordu:

Hayatı boyunca Kürt kimliğinin inkârına karşı mücadele ettiği için zindanlarda çürütülmüş bir İsmail Beşikçi... Ergenekon ve Balyoz duruşmalarındaki vicdani adaletsizliği eleştirmekten de geri kalmamış Hukuk Fakültesi Dekanı Adem Sözüer... İnsan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan... Gazetemiz yazarı Roni Margulies... Ve saire, ve saire...

Yani hem fikrî ve siyasi yelpaze çok geniş bir spektruma yayılıyordu, hem de “ifade özgürlüğü”sorunu sırf iktidar partisinin perspektifinden dile getirilecek değildi.

Fakat o özgürlüğün yeminli düşmanı olan ve utanmadan “sol” maske takınan ulusalcı faşistler böyle bir serbestîyi kaldıramayacakları için fırsattan yararlanıp konferansı sabote ettiler

***

ÜNİVERSİTE öğrencisi genç, sözüm şimdi sizleredir!

Artık böyle bir fırsat tanımayın! Artık susmayın! Artık sultaya boyun eğmeyin!

Tükürseniz boğulacak kadar bir “azılı azınlık” olan bu kepaze, bu pespaye, bu rezil sansürcülerin üniversite gibi kutsal bir çatı altında tasallut kurmasına artık müsaade etmeyin!

O üniversite ki kelime Latince “universitas” sözcüğünden kaynaklanır.

Bunun kökeni de yine Latincede “evrensel” anlamına gelen “universalis”e uzanır.

Başka bir deyişle, tarihteki bütün kurumlar içinde bilgi ve ifade özgürlüğünün en geniş serbestiyle donandığı ve evrenseli yakalamak için en dev çabanın harcandığı yer üniversitedir!

***

ÖYLEDİR ve nitekim Papalık farklı Hıristiyan akımları “sapkın” diye Engizisyon mahkemelerine yollarken Bologna veya Paris üniversiteleri onlara da söz hakkı tanıyordu.

Naziler iktidara el koyduğunda ise Heidelberg’den Bonn’a, kovulan Yahudi öğretim üyelerine Almanya dışında kürsü arayanlar “ari ırktan” (!) üniversite meslektaşları olmuştu.

Örnekleri sayısızlaştırabilirim ki, zaten eğer ulusalcı çapulcuların tahakkümüne boyun eğilecekse üniversiteye kolluk kuvveti girmemesi gibi etik bir ilkeyi nasıl savunabiliriz?

Hicap giyinmiş genç kızların kıyafetine dokunulmamasını hangi yüzle talep edebiliriz?

Dolayısıyla, “sıradan” üniversiteli genç sen ki muazzam çoğunluksun ve sen ki muazzam kitlesin, üç beş kişilik güruhların cebrî ve fiilî zaptiyeliğine artık boyun eğme!

***

EVET evet, tabii ki o ulusalcılar bile dâhil ama tabii ki bakanlar falan da dâhil, her tür görüş ve fikrin senin kurum çatın altında ifade edilebilmesi özgürlüğünü sonuna dek sahiplen!


“Azılı azınlık”
 amfi kapısı mı tuttu, asla şiddete başvurma fakat kapıdan da ayrılma!

Salon mu işgal etti? İçeri girmek hakkından vazgeçme! Meselâ oturma boykotu yap!

Seminerde, panelde tatava çıkartmaya mı yeltendi? “Haddini bil” diye tersle!

Üniversiteli genç sen daha bugünden susma ki, üniversitenin evrensel iffetine tecavüz eden totaliter çömezlerin yarın seni ebediyen susturmak hevesi şimdiden kursağında kalsın!


hadiuluengin@taraf.com.tr

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums