(ZULA)ŞIM

  • 11.09.2014 00:00

   Düzce'mizin bir önceki Belediye Başkanı Sayın İsmail Bayram zamanında adeta naralar atan otobüs şoförleri, mevcut başkan Sayın Mehmet Keleş döneminde, "zarar ediyoruz, bizi düşünen yok!" nidalarına cevap olarak, ulaşım bedeline, pek güzide Belediye Meclis Üyelerinin de desteğiyle ulaşıma zammı görmüş oldular.

Düzce'nin özellikle rıhtımda bulunan duraklarının, orada bulunan ilan panolarında, otobüs güzergâhlarının değişmesiyle bir yenilik getirdiğini belirten belediyemiz, çok doğru bir hamle yapmıştı. Her 5-10 dakikada bir otobüs geçen, Yenikent Mevkiinden artık her yarım saatte bir otobüs geçmekte ve yeni güzergâhlarıyla...

Aslına bakarsanız, bu yapılan değişiklik hem şoförleri rahatlatmış hem de vatandaşı rahatlatmış oldu. Hem herkes aynı otobüse binmek zorunda kalmayacaktı hem de otobüs şoförleri her 5-10 dakikada bir duraklardan geçmeyecekti. Nitekim de öyle oldu.

Peki, böyle bir yeniliği uygun gören pek sevgili, güzide belediye meclisimiz neyi düşünerek ulaşıma zam yapmayı uygun gördüler? Diyelim ki olması gerekiyordu, tek kullanımlık bilet 2 liradan ne hakla 2,5 liraya, sivil kart 1.75 liradan 2 liraya yükseltildi. Es geçmeyelim, şimdi şehrimizde 20 bin üniversite öğrencisi okuyacak, onların haricinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitiminde olan öğrencilerimizi de hesaba katalım. Zaten, çocuklarını zar zor okutan aileler, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlarımız, Düzce'mizin fabrikaların da bile mühendislere gereken maaşları ödenmezken bile, bu insanlar sokaklara mı çıkartsınlar çocuklarını çalıştırmak için?

Sorarım size, eyy Belediye Meclis üyeleri, o yüzden mi siz çocuk işçiliğine karşı, kötü alışkanlıklara karşı gelmek açısından, gençlerle birlikte ortak projeler yapıp, güzel bir vizyon izliyorsunuz? Bu mudur sizlerin, çocukları sokaklardan alıp, eğitim için destek verdiğiniz nokta? Zaten neredeyse, kartlardan 1 lira düşen öğrenci bileti, ne hakla sadece ve sadece yüzde 30 indirimli oldu ve 1,40 liraya çıkartıldı?

Bunun tek bir açıklaması var o da (zula)şım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums