Can Dündar: Sedat Peker bana ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’ diye mesaj göndermişti

Gazeteci Can Dündar, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarını yorumladı. Dündar, kendisine hapisteyken Sedat Peker’in yolladığı tehdit notunu açıkladı.

Can Dündar: Sedat Peker bana ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’ diye mesaj göndermişti
30.05.2021 - 19:28
2314

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in son videosunun ardından Özgürüz Radyo’nun YouTube kanalından açıklama yapan gazeteci Can Dündar, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde Suriye’ye giden TIR’lar konusunda yaptığı haber nedeniyle cezaevinde yatarken, kendisine “Vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin” şeklinde yazılı bir mesaj geldiğini ve bu mesajın Sedat Peker tarafından gönderildiğini söyledi.

Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla Suriye'de El Kaide örgütüne ve IŞİD'e mühimmat götürüldüğü haberini belgeleriyle yayımladığı için hakkında önce dava açılan, ardından Silivri Cezaevi'nde hapse mahkum edilen, cezaevinden çıktıktan sonra da Türkiye'yi terketmeye zorlanan gazeteci Can Dündar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in bugün yayımladığı 8. videosundaki iddiaları yorumladı. 

Suriye’ye giden silahlar konusunda yaptığı haber nedeniyle hapse girdiğini hatırlatan Dündar, kendisine hapisteyken suç örgütü lideri Sedat Peker’in not yolladığını ve bu notta “Vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin” şeklinde tehditte bulunduğunu dile getirdi.

'BİZ BUNLARI YAZDIK DİYE BAŞIMIZA GELMEDİK KALMADI'

Can Dündar, YouTube'da yayınlanan videoda şunları söyledi:

“Ne diyor şimdi Sedat Peker, beni Türkmenlere yolladığım TIR’ların arasına SADAT, kendi TIR’larını ekledi, benim üzerimden El Nusra’ya silah gönderdiler. Biz bunu yazdık diye, başımıza gelmedik kalmadı. Sorgulandık, yargılandık, hapsedildik, kurşunlandık, ailemizden ayrı kaldık, sürgüne geldik. Bütün malvarlığımıza el kondu. Ne vatan hainliğimiz kaldı ne cemaatçiliğimiz. İnfaza da az kalmıştı. Cezavindeyken gelen yazılı mesajı hiç unutmuyorum. ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’ diyordu. Kimdi yazan biliyor musunuz, Sedat Peker. Sonunda o haberden dolayı 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bugün doğruluğu birinci ağızdan tescillenen haberin bedelini sadece ben değil, o TIR’ları yakalayan savcılar ve yargıçlar da ödedi. Araştıran milletvekilleri de haberi yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin bütün yöneticileri de…”

'TAYYİP ABİ İÇİN UYKUSUZ BİR HAFTA BAŞLIYOR'

Can Dündar öte yandan, Sedat Peker’in “Seninle konuşacağız Tayyip abi” sözlerini de yorumlayarak, “Tayyip abi için uykusuz bir hafta başlıyor” dedi.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums