1 Mayıs: Taksim'e çıkmak isteyenler gözaltına alındı

1 Mayıs: Taksim'e çıkmak isteyenler gözaltına alındı
1.05.2021 - 09:01
600

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bu yıl da Coronavirus gölgesinde gerçekleşiyor. İstanbul'da 2013'den beri Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ın kutlanması valilik tarafından her yıl yasaklanıyor. Yasağa rağmen her yıl Taksim'e çıkmak isteyenler her yıl olduğu gibi bu yılda oldu.

"1 Mayıs Alanı Taksim'dir" pankartıyla meydana doğru yürüyen İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü'nden işçiler Ali Ekber Erarslan ve Gamze Nihal İyidoğan polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların hangi karakola götürüldüğü bilinmiyor.

İTK da sosyal medya hesabından haberi “Yoldaşlarımız 1 Mayıs Alanı Taksim'dir yazılı pankartıyla Kızıl Meydandaydı. İşçilerin çalışması serbestse 1 Mayıs da yasaklanamaz” açıklamasıyla paylaştılar.

ÖĞRENCİLERE GÖZALTI

Taksim’e doğru yürüyüşe geçen üniversiteliler gözaltına alınıyor. Osmanbey'den Taksim'e yürümek isteyen üniversite öğrencileri polis engeliyle karşılaştı. Öğrenci Faaliyeti'nin sosyal medya platformu Twitter'da paylaştığı bilgide çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığını bildirildi.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums