HDP’nin kendi milletvekili Gergerlioğlu’na gönderdiği mektup sakıncalı kabul edilerek verilmedi

Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konulan HDP’li Ömer Faruk’a partisi ve ailesi tarafından iletilen haberler ve basın çıktıları ‘içinde yasaklı siteler olduğu’ gerekçesiyle kendisine verilmedi. Gergerlioğlu’na partisinden gönderilen mektup da yasaklı sayıldı.

HDP’nin kendi milletvekili Gergerlioğlu’na gönderdiği mektup sakıncalı kabul edilerek verilmedi
10.05.2021 - 07:07
1092

Bir haberi paylaştığı için kendisine verilen 2,5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gönderilen mektup ve fotokopilerin ‘sakıncalı’ sayılarak verilmediği ortaya çıktı.

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu sosyal medya hesabından babasına gönderilen ancak verilmeyen mektuplarla ilgili açıklamalarda bulundu. Salih Gergerlioğlu, “Babama, gerek partisi tarafından gerek de bizim tarafımızdan ulaştırmak istediğimiz haberler, basın çıktıları, ‘içlerinde yasaklı siteler olduğu’ gerekçesiyle teslim edilmedi” paylaşımında bulundu.

Salih Gergerlioğlu, babasının milletvekili olduğu HDP’nin mektubunun da yine ‘sakıncalı’ kabul edilerek kendisine verilmediğini kaydetti.

HDP’NİN MEKTUBU ‘TAMAMEN SAKINCALI’ SAYILDI

Salih Gergerlioğlu’nun paylaştığı yasak kararında, Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gönderilen bilgisayar çıktılarında bazı haberlerin yer aldığı, bu haberlerin yayınlandığı sitelerin ‘yasaklı’ olduğu vurgulandı. Yasağın bir diğer gerekçesi ise ‘fotokopi ile çekilip gönderilen yazıların telif hakkı kapsamına girip tazminat sorumluluğu doğurabileceği’ endişesi. Gönderilen fotokopilerle ilgili yayıncısının yazılı izni olmaması da yasağa gerekçe gösterildi. HDP’nin mektubu Cezaevi Disiplin Kurulu’nca “tamamen sakıncalı” bulundu.

Yasağı yorumlayan avukat Çiğdem Koç, “Söylenecek çok şey var tabii de, mektubun içeriğinde bulamadığınız ‘sakıncayı’ biçimde aramanız… Üstelik siz hangi gazeteyi isterseniz onu verirken, siz hangi kanalı isterseniz onu seyrettirirken yaptığınız şey de keyfi ve hukuksuzken… #HalkınVekilineÖzgürlük” paylaşımında bulundu.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums