Hüsamettin Cindoruk, yargının  Kaftancıoğlu kararın ardından siyasi yasaklar konusunda konuştu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na getirilen yasak sadece ona değil, siyasi haklara, temel özgürlüklere, insan haklarına da getirilen bir yasaktır.

Hüsamettin Cindoruk, yargının  Kaftancıoğlu kararın ardından siyasi yasaklar konusunda konuştu
15.05.2022 - 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
2043

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Yargının  Kaftancıoğlu kararın ardından siyasi yasaklar konusunda “Siyasi yasak kimseye fayda getirmez” açıklamasında bulundu.

Sözcü gazetesinden Emin Özgönül’ün haberine göre, Cindoruk, "12 Eylül'den sonra çok sayıda siyasetçiye yasak getirildi. Ben dahil çok sayıda siyasetçi, Zincirbozan'da zorunlu ikamete tabi tutulduk. Siyaset yasağının sonucu sürgün oldu. Bu yasaklar hiçbir ülkeye fayda getirmez, unutulmasın ki siyasi yasak konulan kişiler bir müddet sonra daha güçlü biçimde siyaset sahnesinde yer almıştır. Ama yetişmiş kadroların bir bölümü de kaybedilmiştir. En önemlisi ise boşa giden zamandır." diye konuştu. 

Cindoruk şu ifadeleri kullandı: 

"CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na getirilen yasak sadece ona değil, siyasi haklara, temel özgürlüklere, insan haklarına da getirilen bir yasaktır. Bütün siyasetçilere yöneliktir. Bugün Türkiye'de demokrasinin kurallarına uyulmuyor. Siyasi muhalefet yok edilmek isteniyor. Yasaklarla bir yere varılamaz. Büyük bir çözümsüzlük ortamı var. Eğer bir ülkede Cumhurbaşkanı taraflı olursa, yargı da taraflı olur. Bugün Türkiye'de rejim, çıkmaz bir sokaktadır. Bu çıkmaz sokaktan çıkmak için de iktidar değişikliği gerekiyor."


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums