İHD, polis baskısına maruz kalan Somalili esnafları ziyaret etti

Ankara’nın Kızılay semtinde dükkanlarını kapatmalarına yönelik baskılara maruz bırakılan Somalili esnaflara gelen destekler, İnsan Hakları Derneği (İHD) ziyaretiyle devam etti. Birçok ziyareti kabul eden Somalili esnaflar, İHD

İHD, polis baskısına maruz kalan Somalili esnafları ziyaret etti
13.05.2022 - 06:56
Kaynak: Haber Merkezi
1332

İnsan Hakları Derneği, polis baskısı ve tehditlerine maruz bırakılan Somalili esnafları ziyaret etti. Esnafların başvurularını alan İHD’liler süreci takip edeceklerini belirtti.

Mezopotamya haberine göre, Ankara’nın Kızılay semtinde dükkanlarını kapatmalarına yönelik baskılara maruz bırakılan Somalili esnaflara gelen destekler, İnsan Hakları Derneği (İHD) ziyaretiyle devam etti. Birçok ziyareti kabul eden Somalili esnaflar, İHD Ankara Şubesi’nden de destek beklediklerini söyledi. Gerçekleşen ziyarete, İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen, İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat, İHD Ankara Şube Üyesi Sevil Turgut ve birçok dernek üyesi katıldı.

 ‘Desteğimiz devam edecek’

İlgili kurumlarla bu konuyla alakalı görüşeceklerini belirten Kanat, “Birlikte olursak ve birbirimizden haberdar olursak bu süreçleri daha rahat atlatacağız. Esnafların arkasındayız. Başvuruları aldık ve birbirimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 Esnaf A.K. de yaşanılan süreci anlattı

Geçen yıl Ağustos ayından beri baskı ve tehditlere maruz kaldığını belirten A.K.:

“Olanları başlarda normal karşılıyordum. İHD’ye gittikten sonra da iki ve üç kere de gözaltına alındım. Bunun hiçbir gerekçesi yok. Buradaki bütün Somaliler toplatıldı ve bize dediler ki siz buradan çıkacaksınız. Polisler sizi sınır dışı edeceğiz. Sadece Kızılay da sorun yaratıyorlar. Polisler, ‘Somali Sofrası’ yerine buranın adını ‘Halkın Sofrası’ olarak değiştirdiler. Her gün geliyorlar ve bizleri tehdit etmeye de devam ediyorlar. Eskiden, Somalililer olarak 9 kişiydik, şimdi sadece 3 kişi kaldık. Diğerleri ülkeyi terk etti. Kalan arkadaşlarla da mahkemeye başvurduk ve süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Gerekli önlemlerin alınabilmesi için bütün kurumlarla bire bir iletişime geçeceklerini belirten Nuray Çevirmen ise, “Konuyla alakalı olarak gereken her yere başvurup, süreci takip edeceğiz” dedi.





Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums