Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına siyasilerden tepkiler

Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına siyasilerden grlen tepkileri sosyal meydan ve ulusal basından derlediğimiz tepkiler.

Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına siyasilerden tepkiler
12.05.2022 - 19:26
Güncelleme 12.05.2022 - 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
1173

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Karara tepkiler gecikmedi.

Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına siyasilerden grlen tepkileri sosyal meydan ve ulusal basından derlediğimiz tepkiler.

AK Parti'nin kurucu kadrosunda yer alan ve uzun dönem Milli Eğitim Bakanlığı görevini de yürüten Hüseyin Çelik:

"Türk Siyasi tarihi, siyasetçilerin ya asker sopasıyla ya da yargı sopasıyla tedip edilmesinin ibret dolu örnekleriyle doludur. Zaman, bu çabaların hep ters teptiğini göstermiştir. Sayın Kaftancıoğlu’nun siyasi çizgisinin hep karşısında oldum ancak son karar çok yanlış olmuştur" dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan açıklama:

"CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Kaftancıoğlu hakkında verilen siyaset yasağını da içeren hüküm demokrasimize vurulmuş açık bir darbedir", dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül:

" CHP, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza aynı zamanda TDP il başkanına verilmiştir, bütün siyasi partilerin il başkanlarına verilmiştir, bu ceza demokrasiye verilmiştir."

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik:

"Çözüm bekleyen bu kadar sorun varken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 10 sene evvel yapmış olduğu bir sosyal medya paylaşımının peşinden gidilmesi, iktidarın muhalefeti sindirme çabasının son örneğidir."

Nagehan Alcı: "Kaftancıoğlu’na bu yapılan hukuk cinayetidir"

" Canan Kaftancıoğlu’na bu yapılan hukuk cinayetidir. Fikirlerinden ötürü bir siyasetçiye hapis, siyasi yasak. Bu rezaleti kabul etmiyorum. Tüm muhalefet tabanı 10 gündür beni linç ediyor olsa da ben demokrat tavrımdan milim taviz vermiyorum. Tüm kalbimle Canan Hanım’ın yanındayım."

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin:

"Gücü elinde bulunduranların hukuku sopa olarak kullanmalarına karşıyız. Canan Kaftancıoğlu‘nun, siyasi görüş ve parti faaliyetlerinden dolayı baskı görmesi ve haksızlığa uğraması kabul edilemez. Çare tam demokrasi. Çare katıksız hukuk devleti.

SOL Parti'den yapılan açıklama:

"Bilin ki ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Baskı, yasak, zorbalık sökmeyecek. Kaybedeceksiniz, gideceksiniz!" denildi.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz:

"İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istiyor" ifadelerini kullandı.

TKP açıklaması:

"İktidar kendisini eleştirenlere yargı yoluyla parmak sallamaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş:

"Saray saldırılarına karşı yanlarında olacağız ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz" dedi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums