Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda inanılmaz bir hırsızlık olayı yaşandığı ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’ndan yapılan ihbar üzerine, son bir ay içerisinde yaklaşık 920 bin liralık oyuncak çalan ve bunları satın aldığı belirlenen 8 kişi Ankara’da gözaltına alındı. Şüphelilerin 3’ü tutuklandı.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda inanılmaz bir hırsızlık olayı yaşandığı ortaya çıktı
30.04.2022 - 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
1101

Saray’da çalışan 6 kişinin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakların bulunduğu Millet Camisi altındaki depodan kolilerce kumandalı araba ve oyuncak bebeği resmi araçlara yükleyip çalarak, düşük fiyattan oyuncakçılara sattıkları anlaşıldı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’ndan yapılan ihbar üzerine, son bir ay içerisinde yaklaşık 920 bin liralık oyuncak çalan ve bunları satın aldığı belirlenen 8 kişi Ankara’da gözaltına alındı. Şüphelilerin 3’ü tutuklandı.

5 YILDIR ÇALINIYORMUŞ

T24'den Asuman Aranca'nın haberine göre; yüksek güvenlik önlemleri ile korunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaşanan oyuncak hırsızlığı büyük şaşkınlık yarattı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Erdoğan’ın yurtiçi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakların, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı içerisinde bulunan Millet Camisi’nin altındaki depodan, külliye çalışanı 6 kişi tarafından çalındığını tespit etti. Yapılan araştırmada oyuncak bebek ve kumandalı araba hırsızlığının yaklaşık 5 yıldır devam ettiği anlaşıldı. İncelenen kamera kayıtlarında da iki külliye çalışanın depodan kolileri alarak resmi araçlardan birine yükledikleri ve sonrasında dışarıya çıkarttıkları, ardından da düşük fiyattan piyasaya sattıkları belirlendi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

1 AYDA 920 BİN LİRALIK OYUNCAK ÇALINMIŞ

Suç duyurusu üzerine Ankara Başsavcılığı, “kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, depoyu gören kameraların bir ay süre ile kayıt yaptığı, bu kayıtlardan da son bir ay içerisinde yaklaşık 920 bin liralık oyuncak çalındığı tespit edildi. 5 yıldır devam ettiği tahmin edilen hırsızlığın ortaya çıkmasının ardından polis, savcılığın talimatı üzerine harekete geçerek, aralarında şoför ve garaj amirinin de bulunduğu 6’sı külliye çalışanı 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bebek ve kumandalı arabaları satın aldığı belirlenen kırtasiyeci M.B’nin iş yeri deposunda 624 adet, saray çalışanı S.G’nin evinde ise 36 adet oyuncak bulundu.

ÇALIŞANLARDAN BİRİ İTİRAF ETTİ

Birbirleri arasında çok sayıda banka hesap hareketi olduğu de belirlenen şüpheliler, sorgularının ardından önceki gün tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gözaltındaki şüphelilerden T.Y isimli külliye çalışanı, bir süredir Saray’da çalışan üç şüpheliyle beraber oyuncakları çaldıklarını itiraf etti. Kamera görüntülerine de depodan araca kolilerle oyuncak yüklediği yansıyan T.Y, tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemede, “V.Y, A.A ve S.G ile birlikte bu işi yaptım. (Oyuncakları satın alan) M.B hiçbir şey sormadı. Kolilerde Cumhurbaşkanlığı arması yoktu. M.B benim ne iş yaptığımı sormadı ancak yanına birkaç kez Cumhurbaşkanlığı arması olan iş kıyafetimle gittiğim olmuştu. Oyuncaklarda Cumhurbaşkanlığına ait olduklarını belli edecek herhangi bir ibare de yoktu” dedi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums