KKTC Hükümet Krizine Doğru

Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Demokrat Parti (DP) - Yeniden Doğuş Partisi’nden (YDP) oluşacak 3’üncü Sucuoğlu Hükümeti henüz Meclis’te güvenoyu almadan dağıldı. YDP, oylamaya katılmayacağını açıkladı.

KKTC Hükümet Krizine Doğru
30.04.2022 - 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
687

Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Demokrat Parti (DP) - Yeniden Doğuş Partisi’nden (YDP) oluşacak 3’üncü Sucuoğlu Hükümeti henüz Meclis’te güvenoyu almadan dağıldı. YDP, oylamaya katılmayacağını açıkladı.

Kıbrıslı Yeni Düzen sitesinin haberine göre, YDP, hükümette “yedek lastik” gibi göründüklerini, UDP'nin radikal kararlar almaya hazır olmadığını, “100 Günlük Eylem Planı”nı imzalamaktan vazgeçtiğini duyurdu. YDP, bu nedenle güven oylamasına katılmama kararı aldı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu YDP'nin hükümete güvenoyu vermeme kararını değerlendirdi. Sucuoğlu, "Benim gördüğüm ülkeyi burada bir erken genel seçim bekliyor." dedi.

"Hassasiyetler dikkate alınmadı"

YDP Parti Meclisi kararı sonrasında ilk 59 gün ülkeyi yöneten UBP-DP-YDP Hükümeti’nin yenisi de Meclis’te güven oyu alamadan dağıldı.

YDP'den yapılan açıklamada, UBP'ye ağır eleştiriler getirildi. Açıklamada, UBP'nin küçük ortakların hassasiyetlerini dikkate almadığı ve radikal reformalar yapmaktan kaçınarak statükoyu sürdürmek istediği ifade edildi. 

"Tavsiyemiz geniş tabanlı bir hükümet kurulması"

UBP Başkanı Faiz Sucuoğlu'nun 100 Günlük Eylem Planı'nı imzalamaya yaklaşmadığı ifade edilen açıklamada, "UBP ortaklarının taleplerini dikkate almıyor. Ayrıca bu ülkede radilal reformlar yapmaya da hazır değil. UBP'nni tavrı statükoyu devam ettirme yönündedir. Ortakların hassasiyetini dikkat almayan bir hükümetin içinde olmak bizim için kabul edilebilier değildir. Bundan dolayı YDP güven oyu yoklamasına katılmama kararı aldı. Tavsiyemiz görevin Cumhurbaşkanına devredilmesi ve geniş tabanlı bir hükümet kurulmasıdır" denildi.

Açıklama şöyle:

“YDP, büyük iddia ve  ideallerle kurulmuş bir siyasi partidir. Bu partinin amacı kurulan mevcut düzeni devam ettirmek değil, kronikleşmiş sorunlara radikal ve bütünlüklü çözümler bulmaktır. YDP düşüncelerle koalisyona girmiştir. Ne yazık ki sayın Ersan Saner döneminde olduğu gibi, Sayın Faiz Sucuoğlu döneminde de proje ve düşüncelerini hayata geçirme imkanı bulamamıştır.

Saner hükümeti döneminde 11 ay kurultay sancılarıyla geçmiş ve bir icraat yapılamamıştır. Sayın Sucuoğlu’nun kurduğu hükümet ise kabine savaşlarıyla heba edilmiştir. Önümüzdeki süreçte de UBP’de parti içindeki sıkıntıların devam edeceği maalesef anlaşılmaktadır.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums