Koray Altınel'den Açıklama: Kimseyi Dolandırmadık, Ukrayna'dan Parayı Aldık Vereceğimiz Mal Kendi Depomuzda Bekliyor

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafları göstermesinden sonra kendisine inandığı yönünde beyanda bulunmuş.

Koray Altınel'den Açıklama: Kimseyi Dolandırmadık, Ukrayna'dan Parayı Aldık Vereceğimiz Mal Kendi Depomuzda Bekliyor
27.04.2022 - 13:04
Güncelleme 27.04.2022 - 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
844

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafları göstermesinden sonra kendisine inandığı yönünde beyanda bulunmuş.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı’nin silah, miğfer ve çelik yelek gibi askeri malzemeler konusunda anlaştıkları Türkiyeli iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Koray Altınel’in ifadesi ortaya çıktı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, suçlamaları reddeden Altınel, Krakovetskyı ile Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar ve Mehmet Dağlar aracılığıyla tanıştığını, görüşmeler sonrasında anlaştıklarını ve paranın ödenmesinden sonra da gerekli siparişlerin verildiğini belirtti. Altınel, 5 milyon dolar ödeme aldıkları iddiasını doğruladı ancak ortada bir dolandırıcılık olmadığını ileri sürdü.

Altınel, "3 bine yakın yelek organize sanayide depoda bekliyor. Hem gümrükte hem fabrikada ürünler bekliyor. Biz sözleşmeyi parayı gönderen kişilerle yaptık. Ukrayna Büyükelçiliği'nin bizimle ilgili şikâyeti yoktur. Biz ticaretimize devam ediyoruz” dedi.

'SOYLU İLE UZUN YILLARDIR TANIŞIKLIĞIM VAR'

Altınel, Krakovetskyı’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafları göstermesinden sonra kendisine inandığı yönündeki beyanları konusunda ise, “Soylu ile uzun yıllardır tanışıklığım vardır ancak bunu kimseye karşı kullanmadım. Ben gittiğim yerde saygıyla karşılanırım. Müşteki ortalığı karıştırmak için böyle iddialarda bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı, iş insanları tarafından dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Krakovetskyı ifadesinde, Rusya ile savaşta olan ülkesi için Türkiye’de iş insanı Koray Altınel ile miğfer, çelik yelek ve silah alımı için anlaştıklarını ancak toplamda 5 milyar dolar ödeme yaptıktan sonra Altınel’e ulaşamaz hale geldiğini söylemişti.

Krakovetskyı, “Altınel bana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını gösterdi. Güvendim ve prensipte anlaştık. Yapılan anlaşmadan Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan ve İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey makamlar ile MİT’in de haberdar olduğunu söyledi. Parayı gönderdikten sonra irtibatımız kesilmeye başladı. Ukrayna ve Türkiye arasında diplomatik bir sıkıntı yaşanmaması adına 2 gün önce tekrar aradım. Neden teslimatı yapmadığını sordum. O da yurt dışında olduğunu çarşamba günü döneceğini ve yüz yüze görüşeceğimizi söyledi ancak kendisi ile görüşme sağlayamadım ve ulaşamadım. Şikayetçiyim" demişti.

Şikâyet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Altınel ve beraberindeki 4 kişi savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums