TTB: Gezi Dayanışmadır!

Gezi Davası'nda hapis cezası kararlarının ardından Çağlayan Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatan Taksim Dayanışması, saat 19.00'da Beyoğlu'nda TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluştu. Basın açıklamasına katılım yoğundu.

TTB: Gezi Dayanışmadır!
26.04.2022 - 20:24
Güncelleme 27.04.2022 - 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
621

Gezi Davası'nda hapis cezası kararlarının ardından Çağlayan Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatan Taksim Dayanışması, saat 19.00'da Beyoğlu'nda TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluştu. Basın açıklamasına katılım yoğundu.

Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Şerafettin Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası verilmesinin ardından avukatlar İzmir, Ankara ve İstanbul Adliyesi önünde dünkü alınan tutukluluk kararları günboyu protesto ettiler.

Beyoğlu'nda yapılan basın açıklaması için bir araya gelen protestocular arasında öğrenciler, dayanışma grupları, kadın örgütleri, siyasi parti temsilcileri vardı. Mahkemenin büyük tepki çeken kararlarına Türk Tabipleri Birliği (TTB), "Gezi Dayanışmadır!" başlıklı basın açıklaması yaptı:

"2013 yılında İstanbul’un son yeşil alanlarından birisinin daha betonlaştırılmasına karşı başlatılan tepki milyonların eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebi ile birleşmişti.

Bir toplumun sağlığı için her zaman savunduğumuz, olmaz ise olmaz dediğimiz, demokrasi, adalet, özgürlük talebi GEZİ’de milyonları buluşturmuştur. Başlangıcında 128 meslek odası, sendika, dernek, siyasi parti ve inisiyatiften oluşan ve sayısı her geçen gün artan Taksim Dayanışması’nın “sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent” talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiştir.

Ardından hem 2014 yılında hem de 2019 yılında açılan davalarda tüm yargılananlar beraat etmesine rağmen oluşturulan kurgu iddianamelerle yeni bir dava yaratılmış ve dün bir kere daha hukuksuz bir karar ülkemizin tarihine geçmiştir.

Gezi, bu ülkenin demokrasi ve özgürlük talebindeki kararlılığın tarihsel kanıtı, aydınlık geleceği için umuttur. Hiçbir yargılamanın ya da mahkeme kararının bu tarihsel gerçekliği değiştirme şansı yoktur. Taksim Dayanışması suç örgütü değil; doğasına ve kentine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür!"






Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums