Ümit Özdağ'ın Nefret Söylemi Neden Devletin En Üst Kademesinde Karşılık Buldu

Ümit Özdağ'ın Nefret Söylemi Neden Devletin En Üst Kademesinde Karşılık Buldu
22.04.2022 - 00:43
Güncelleme 22.04.2022 - 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
903

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyeli mültecileri hedef gösteren açıklaması bir anda siyasetin gündemine oturdu. Gerçi Özdağ uzun süredir Suriyeli mültecileri ötekileştiren bir propaganda yürütüyordu. Ancak son çıkışı iktidar üzerinde hiç beklenmedik etki yarattı. Sembiyoz ilişki olarak tanımlanan iktidar blokundan birbiriyle çelişen peş peşe  açıklamalar geldi.

Ukrayna krizi üzerinden Ankara'da bir eksen kayması bekleniyordu. Bir yoruma göre, dış siyasette yeni arayışlar sembiyoz ilişkilerde bir çatlak yaratacağı yönündeyken, diğer görüş iktidar bloku homojen tutum alarak süreçten güçlü çıkacağı öngörüsü yapılmıştı.
 

Özdağ’ın açıklaması iki beklentiyi güçlendirdiği söylenebilir. Özdağ’ın, toplumda kişisel ve siyasi karşılığı olan biri değil. Ama son çıkışı Bahçeli'den de daha çok yankı uyandırdı. Özdağ hızını alamadı ve mülteciler konusunda Suriye hükümetiyle görüşme başlatıyoruz açıklamasını yaptı.

Özdağ’a iktidar ve çevresinden itiraz eden tek kişi eski Ergenekon sanığı, Avrasyacı Perinçek oldu. Perinçek, Ukrayna krizinde başından beri alenen Putin yanlısı tutum almıştı. Erdoğan ve Çavuşoğlu'nu NATO'cukla sürekli eleştirmişti. Ankara'da kısa süren karşılıklı pehlivan peşrevine tanık olduk.

Özdağ’ın ortaya savurduğu tahrayı önce Bahçeli kaptı. Çok geçmeden Soylu ardından da mülteci dostu bilinen Erdoğan. Muhalefeti anmak istemiyorum, onlar yıllardır 'davullu, zurnalı,  gönderecekleri dillerine pelesenk olmuştu.

Açıklamalara bakıldığında dairenin dışında bir tek Perinçek kaldı. Bütün bunlar tartışılırken Türkiye, Irak Kürdistan bölgesine girdi. Buradan soyutlama yapmaya çalışırsak, en basit ve temelsiz olanı, Özdağ'ın açıklamasını küçük bir partinin reklam veya siyasi bir piar oluşturma girişimi diye okunmasıdır.

Özdağ'ı siyasi olarak takip edenler bilir, karanlık bir kişilik, dolayısıyla tek başına inisiyatif geliştirecek gibi durmuyor. Belli ki birileri birilerini ya hizaya çekiyor, ya da köşeye sıkıştırıyor. Anlayacağınız, Ankara'ya 'dirsek temas hizaya' komutu gelmiş.

Perinçek de hizaya girer, kimsenin endişesi olmasın. Sembiyozlar tıpkı çakallar gibi birbirleriyle hırlaşsalar da ayrıl(a)mazlar. 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums