İbrahim Karagül, Polemiğin Neoliberal Dönüşümüne Bir Örnek 

İbrahim Karagül, Polemiğin Neoliberal Dönüşümüne Bir Örnek 
11.04.2022 - 09:38
Güncelleme 11.04.2022 - 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
663

Yeni Şafak, İbrahim Karagül ile yolları ayırması iktidar cephesinde ve basın dünyasında gündem oldu. İktidara biat kültürüyle bağlı bilinen Karagül denklemin dışına düşmesinin iktidar cenahında nedeni tartışılırken Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat farklı bir perspektiften Evrensel'deki köşesinde değerlendirdi. 

Fatih Polat, Karagül'ün "dönüşümü" konusunda, "Karagül’ün yöneticilik dönemi öncesi yazılarında analitik bir tartışma üslubu dikkati çeker. En azından, iktidar cephesinin yazarlarının güncel meselelere nasıl baktığını izlemek için bakma ihtiyacı duyardınız. Yöneticilik dönemi yazıları ise fikri kaliteden uzak, megaloman bir ruh halinin izlerini taşıyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yüceltmek ve muhalefeti düşmanlaştırmak üzerine kurulu bir sistematiğe sahiptir. Bu, Karagül’ün sosyal medya paylaşımlarında da sıkça rastlanan bir dildir. Yeni Şafak’taki köşe yazılarının sonlandığını duyururken kullandığı, 'Türkiye Yükselişi için öncü sözler söylemeye çalıştım' ifadesi bile kendisini koyduğu yeri, o ‘yüce makamı’ ima ediyor" yorumunda bulundu. 

Polat, ayrıca şu ifadeleri kullandı: 

"Yazılarının son bulmasına dair gerekçenin ise gazetede Pakistan’da İmran Han’a dair yer alan haberle tam aksi yönde kaleme almış olduğu yazısının patronaj tarafından yayımlanmaması olduğu söyleniyor. Bunu, enerjisini çoktan kaybetmiş bir ilişkinin artık ruhen de son bulması olarak okuyabiliriz.  

Ezcümle, İbrahim Karagül, polemik dili ve gazeteciliğin neoliberal dönüşüm süreci içindeki yozlaşma serüveninin aynı vücuttaki seyrini anlatır bize. Güç seviciliği, megalomanlık, düşmanlaştırma, paranoya ve nefret dilinin, sonunda o dilin sahibini de yiyip bitirdiği bir serüvendir bu." 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums