Sedat Peker'in İşaret Ettiği Palamount Otel Yine Gündemde

Sedat Peker'in İşaret Ettiği Palamount Otel Yine Gündemde
27.03.2022 - 08:58
Güncelleme 27.03.2022 - 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
1193

Devleti ve siyaseti sarsacak skandallarla gündemine gelen Paramount Otel’i yeniden kamuoyunun odağına geldi.

Yakın dönemin kirli ilişkilerine ev sahipliği yapan otel bu kez yerleşkesinin genişletilmesi için gündemde.

Skandallar Oteli

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarında;  Paramount Otel,  kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’a ait olduğu iddia edilmiş, daha sonra otele el konulduğunu ve öncesinde bu otelde aralarında hâkim, savcı ve bazı basın mensuplarının bulunduğu isimlerin ücretsiz kaldığı anlatılmıştı.

Uzun süredir BAE'de yasaklı bulunan ve buradan yaptığı video yayınlarla gündeme gelen Sedat Peker'in iddiaları Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetine pek çok gizli konu gündeme getirilmişti. Ayrıca uluslararası uyuşturucu ticaretinin yönetenleri açıklayıp İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım'ın adını açıklamıştı. Yakın zamanda da Kıbrıs'ta bir suikast sonucu öldürülen Halil Falyalı'nın kara para aklamadaki rolüne değinilmişti.

Peker’in 'itirafları' olarak kamuoyunda bilinen açıklamalar iktidara yakın 'gazeteci' Veysi Ateş, Hadi Işık gazeteciliği bırakmak zorunda kalmıştı. Peker'in videolarında iktidar-derin devlet-mafya-siyaset ilişkisinin görünmeyen yüzünü ortalığa seriyordu. Devlet içindeki klikler mücadelesi, tasfiyeler gibi hesaplaşmaların yakın döneminin henüz aydınlatılamamış olaylarına ışık tutuyordu. Palamount Otel de iddia edilenlerin tam göbeğinde yer aldığı için Türk siyasetinde ikonik bir öneme sahip.

Yeniden Neden Gündeme Geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nde bulunan Paramount Otel’ini Unico Sigorta adlı şirket, oteli genişletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na geçen yıl nisan ayında Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunmuş ancak bakanlıktan onay alamamıştı.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre şirket, 21 Mart’ta ‘Turizm Konaklama Tesisi (Be Premium Bodrum Hotel) Projesi’ kapsamında yeniden ÇED başvurusu yaptı.

Proje dosyasına göre otelin genişletilmek istendiği alan, devlete ait ormanlık alanı kapsıyor. Hâlihazırda 75 dönüm orman arazisine kurulu otele yaklaşık 26 dönüm arazi daha eklenmek isteniyor. Proje kapsamında oda sayısının 249’dan 315’e çıkarılması planlanıyor. Proje için öngörülen bütçe ise 6 milyon TL.

Otelin resmi adı artık Be Premium Otel. Otelin alanı Orman ve Su İşleri Başkanlığı tarafından 49 yıllığına Ufuk Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’ye tahsis edildi. Alanın kullanım hakkı ise bakanlığın kararıyla Unico Sigorta şirketi tarafından satın alındı. Unico Sigorta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Şendil. Şendil, Avusturya’da kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın para kasası olarak biliniyor.

Otelin ilk sahibi Atilla Uras, otelin kurulu bulunduğu taşınmazın sahibi Ufuk Turizm şirketinin tüm hisselerini satış sözleşmesi ile 7 Eylül 2017’de Finsolvent adlı şirkete devretmişti. Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras ise mirasçısı olduğu Ufuk Turizm şirketinin hisselerinin Finsolvent’e devredilmesine karşın parasının ödenmediğini söylemiş ve dava açmıştı. Uras’ı haklı bulan İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi 15,4 milyon dolar ödenmesine karar vermiş, bu ödeme yapılmayınca haciz kararı alınmıştı. Victoria Yasemin Uras, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu için de “Babamın vefat ettiği gün otelimize devletin tankıyla girdi” iddiasında bulunmuştu.

Paramount Otel’in genişletilmesi için ikinci kez bakanlığa ÇED başvurusu yapıldığı ortaya çıktı. İlk başvuru geçen yıl yapılmış ancak onaylanmamıştı.

 

 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums