Türkiye Dış Politikada Stratejik Arayıştansa Taktiksel Tutum Peşinde

Türkiye Dış Politikada Stratejik Arayıştansa Taktiksel Tutum Peşinde
24.03.2022 - 12:58
Güncelleme 26.03.2022 - 01:21
Kaynak: Özel Haber
867

Eski Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Faruk Loloğlu, Ukrayna-Rusya savaşını ve Türkiye'nin Batı ile ilişkisini konuk olduğu bir televizyon kanalında değerlendirdi. 

Loloğlu, Türkiye’nin uzun süredir Batı'yla ilişkisinin bozuk olduğunu, iç siyasette insan haklarını askıya alan uygulamaları ve Suriye'de alınmış tutumun gibi sorunlar çözülmeden yeni bir stratejik ilişki zor olduğunu belirti.

NATO liderler zirvesine de değinen Loloğlu, Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun Ukrayna-Rusya savaşında edindikleri tutumu stratejik olmadığını taktiksel olduğuna vurgu yaptı. Savaşın soğumasının ardından Türkiye’nin savaş öncesi eğilimlerine döneceğini söyledi.

Türkiye, içeride insan hakları konusunu gözeten hukukun ikame edilmesi, ekonomik kırılganlığını aşmasıyla ancak Batı ile sağlıklı stratejik ortaklığa gidileceğini açıkladı.

Türkiye bugünlerde stratejik bir pozisyondan çok taktiksel manevralar yaptığını ve bunun bir sonuç vereceğinden de umutlu olmadığını söyledi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums