"İktidar yeniden kulvar değiştiriyor gibi... Sürpriz gelişmelere hazırlıklı olalım"

"İktidar yeniden kulvar değiştiriyor gibi... Sürpriz gelişmelere hazırlıklı olalım"
23.03.2022 - 20:38
Güncelleme 26.03.2022 - 01:23
Kaynak: Haber Merkezi
936

Ünlü gazeteci Fehmi Koru kendi sosyal medya sayfası Fehmi Koru'nun Günlüğü'nde; AKP'nin dış politikada kulvar değiştirme ihtimaline değinirken, iç politikada da Cumhur İttifakı'nın dağılabileceği yorumunda bulundu. 

Koru, Türk siyasetinin uzun yıllardır içinde ve Ankara'yı en iyi okuyan gazetecilerin başında geliyor. Özellikle sağ ve muhafazakâr siyasetin eğilimlerini önceden görebilen gazeteci. Rysta-Ukrayna savaşında Ankara’nın yabancı ülke temsilcileri tarafından sık ziyaretlerini AKP'nin bir manevra değişikliği hazırlığı içinde olabileceği yorumunda bulundu. 

"Galiba iktidarın büyük ortağı AK Parti yeniden kulvar değiştiriyor…Kulvar değişikliği belirtileri iktidarın küçük ortağı sözcülerinin söylemlerinin sertleşmesine sebep oluyor. AK Parti ve hükümet sözcüleri ise söylemlerini yumuşatmaya başladı. Ortaklardan biri söylemini yumuşatırken diğeri neden sertleşiyor olabilir? Esas üzerinde durulması gereken soru bu. Galiba iki parti ortaklığı bitirmeye hazırlanıyor… Şaşırdığınızı görür gibiyim." diye yazdı. 

Fehmi Koru'nun temkini elden bırakmadan kaleme aldığı yazının devamı:


Kulvar değişikliği belirtileri iktidarın küçük ortağı sözcülerinin söylemlerinin sertleşmesine sebep oluyor. 

AK Parti ve hükümet sözcüleri ise söylemlerini yumuşatmaya başladı. 

Ortaklardan biri söylemini yumuşatırken diğeri neden sertleşiyor olabilir? 

Esas üzerinde durulması gereken soru bu. 

Galiba iki parti ortaklığı bitirmeye hazırlanıyor… 

Şaşırdığınızı görür gibiyim. 

Daha önce de böyle bir ihtimalden kuşku duyuyordum, kuşkum Mecis’te bu hafta komisyonlarda görüşülecek olan yeni seçim yasasının içeriği açıklandığında arttı. 

Özellikle de 1980 sonrasında her seçimde uygulanan yüzde 10 barajının yüzde 7’ye indirileceği ilan edilince… 

Yüzde 7 MHP için riskin en az olduğu seçim oranı… 

Kamuoyu yoklamaları bir süredir MHP’nin muhtemel oyunu yüzde 10’un altında gösteriyor. Yüzde 10’nun altında ama yüzde 7’yi aşabilecek gibi… 

Seçim yasasını hazılayanlar ittifak içerisinde yer alan partilerden ittifakın sağladığı kolaylığı kaldırdılar. Her parti her seçim bölgesinde aldığı oya göre milletvekili çıkarabilecek; artık oydan yararlanılamayacak. 

Barajın önemi kalmadı gibi bir şey. 

Öyleyse neden baraj oranı düşürüldü? 

MHP seçime Cumhur İttifakı’ndan değil de yalnız başına gireceği için olmasın? 

AK Parti ile hükümetin yeniden farklı bir kulvar arayışına girmesi başka dengeleri de etkileyebilir. 

Yönetim kadrolarından yeni politik kulvara uyumlu olamayacaklar ile yeni söyleme uygun olanlar yer değiştirebilirler mesela. 

İçişleri bakanının Adana’daki güvenlik güçlerinin sertçe müdahale ettiği gösteriye dair ilk açıkladığı görüşler ve verdiği tepki ile daha sonra söylediği ‘‘Maalesef orantısız güç kullanıldı’’ cümlesi farklı ve bu fark muhtemelen o arada yaptıkları bir değerlendirmenin sonucu olabilir. 

Ben başka sürpriz gelişmeler de bekliyorum. 

Ne gibi? 

Acele davranmak istemem; size de tavsiyem gelişmeleri sabırla beklemeniz.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums