Savaşın 4. Haftasında Yıkım ve Acı Tablo

Savaşın 4. Haftasında Yıkım ve Acı Tablo
21.03.2022 - 20:29
Güncelleme 26.03.2022 - 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
970

Rusya-Ukrayna savaşı bir ayı doldurmak üzereyken Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği(OHCHR) can kaybını açıkladı. Savaşın başından bu yana 847 sivilin hayatını kaybettiğini toplam yaralı sayısının da bin 399 olduğu belirtildi. 

Hava bombardımanı, füze, ağır topçu ve çok namlulu roket sistemlerin kullanılması sonucu sivil yerleşim alanların vurulması can kaybının artmasına neden oluyor. OHCHR'nin, Ukrayna'da yoğun çatışmaların yaşandığı birkaç bölgede net bilgilere ulaşamadığı için can kaybının daha fazla olduğu düşünülüyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Ukrayna'dan yaklaşık  3 milyon kişinin mülteci konuma düştüğünü açıkladı. İnsanı yardımlar için bölgede çalışmaların yerinden destekleyeceğini duyurdu. Türkiye'de savaşın ilk gününden beri KIZILAY ve AFAD bölgede yardım çalışmalarında yer aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da toplam 3 bin 920 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini,  açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'daki operasyonları sırasında 498 Rus askerinin hayatını kaybettiğini, bin 597'sinin de yaralandığını açıkladı. Bu sayı aslında savaşın ilk haftası açıklanmıştı ve o günden sonra Rus resmi makamların Rusya'nın kayıp sayısını belirtmedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 14 binden fazla Rus askerinin öldüğünü açıkladı. Ukrayna'da ölen askerlerin dikkat çekmemek için gece yarısı trenlerle Belarus üzerinden Rusya'ya taşındığı iddia ediliyor.

İşgalin 3. haftasında büyük yıkıma uğrayan şehirler; Kiev, Mariupol, Harkov, Çernihiv, Zaporizhzhia, Odessa, Herson, Lviv oldu. Bu şehirlerde bulunan yerleşim alanları, fabrikalar, hastaneler, kiliseler ve diğer altyapılar büyük hasar gördü. Bombardıman ve zırhlı araçların geçiş güzergâhında yer alan tarım arazilerinde savaş bitse de yeniden ekime hazır olmasının ancak bir yıl süreceği söylenir. Savaş bitse de bölgede muhtemel bir gıda krizi bekleniyor.

 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums