Gezi Davasında, Osman Kavala YineTutuklu

Gezi Davasında, Osman Kavala YineTutuklu
21.03.2022 - 19:03
Güncelleme 23.04.2022 - 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
1050

Gezi davasında Osman Kavala ve Mücella Yapıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılanan davanın karar duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşma öncesi Taksim Dayanışması adına Akif Burak Atlar’ın bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada; “Gezi direnişi Anayasal bir zeminde gerçekleştiği, yargı kararlarıyla iki kez tescillenmesine rağmen hukuka ve gerçeğe aykırı tümüyle mesnetsiz iddialarla üçüncü kez yargılanmak isteniyor." dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin (AK Bakanlar Komitesi), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Türkiye için yaptırım prosedürünü başlatmasına yol açan Gezi davasında Osman Kavala SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) katıldı. Duruşma savcısı, Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamını talep ederken, sanıklar savunmalarını yeniden yaptılar.

21 Şubat'ta görülen duruşmada Çarşı davasının Gezi Parkı davasından ayrılmasına karar verilmişti. 1602 gündür cezaevinde tutulan Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 9 sanık, esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmalarını bugün yapmış oldular.

Mahkeme kararı öğleden sonra alındı. Kararda, Osman Kavala’nın tutukluğunun devamına ve duruşmanın  2 Nisan 2022 günü görülmesine bir hakimin şehr imzasına karşılık oy çokluğuyla alındı. 

Duruşmaya yurtdışından başta olmak üzere siyasi partiler, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de gözlemci olarak katıldılar. Dava sonrası açıklama yapan avukat Evren İşler, “Bugüne dair söylenmesi gereken en önemli söz şu Gezi 9 senedir yargılanıyor ama aslında yargılama faaliyeti yapılmıyor. Soyut istinatlarla başlatılan soruşturmalar, düzenlenen iddianamelerle yargılama süreci yaşanıyor. Toplanılması gereken bir tek delil dahi toplanmamış." açıklamasında bulundu.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums