Soylu'nun sigorta şirketinden açıklama: Ne THY ile ne büyük holdingler ile bir sigorta ilişkisi yok

Şirketin açıklamasında, geçmişte Meclis'e verilen bir soru önergesinde de THY'nin uçaklarının Soylu'nun şirketi tarafından sigortalandığı yönündeki iddiaları olduğu hatırlatıldı.

Soylu'nun sigorta şirketinden açıklama: Ne THY ile ne büyük holdingler ile bir sigorta ilişkisi yok
30.05.2021 - 19:30
2267

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu Engin Sigorta, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarını reddederek, "Ne THY ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir" dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı son videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu Engin Sigorta’nın birçok büyük kuruluşun sigorta işlemlerini yaptığını öne sürdü. Peker, "Bi de sülü demişti, benim Kia var demişti ya, süslüye sorar mısınız, gazeteciler sormuyor, siz sorar mısınız; Son dört senede, İçişleri Bakanlığı döneminde bu ülkedeki ne kadar büyük holding var, kuruluş var hepsi bunun şirketine geçti biliyor musunuz... Bu makam suistimal etmek değil mi, bu bile suç. Yav senin şirket nasıl büyüdü bir anda bu kadar, açıklasınlar. Diyor ya 'ben poliçeyi kesince çok mutlu oluyorum' diye, e ben de mutlu olurum, gelsin paralar paket paket, çuval çuval, dev gibi kuruluşlar onda" ifadelerini kullandı.

'PROVOKATİF GÜNDEM ÇALIŞMASI'

Peker'in iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Engin Sigorta, "Son günlerde yine aynı kaynaktan beslendiği ve aynı hedefe yöneldiği anlaşılan provakatif bir gündem çalışmasının öznesi haline getirilmeye çalışmakta olduğumuzu üzülerek izliyoruz" dedi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan şirketin açıklamasında, "Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin ne THY ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir. Sigortacılık tekniği gereği, yaptığımız bütün işlemler, ana şirketlerin dijital altyapıları üzerinden gerçekleşmekte olup, tüm acentelerde olduğu gibi bizim işlemlerimiz de bu sistemlerde kayıt altındadır" ifadeleri kullanıldı.

MECLİS'E VERİLEN SORU ÖNERGESİNİ HATIRLATIP REDDETTİLER

Meclis'e daha önce de 'THY uçaklarının sigorta işlemlerinin yapıldığı' iddiasıyla bir soru önergesinin verildiği hatırlatan şirket, şunlaru kaydetti:

"Kurucumuz Sayın Süleyman Soylu'nun siyasi kimliği dolayısıyla, kaynağı ve maksadı belli ancak temelsiz iddialarla siyaset gündemine çekilmeye çalışıldığımız daha önce de vaki olmuştur. Sayın Soylu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu 2014 yılında, FETÖ kaynaklarının servis ettiği, bir muhalefet milletvekilinin de Meclis'e soru önergesiyle getirdiği 'THY Uçaklarının sigorta işlemlerini yaptığı' gibi mesnetsiz, mesnetsiz olduğu kadar sektör işleyişine de aykırı bir iddiaya ne yazık ki konu edilmiş, bu asılsız iddialarla ilgili gerekli açıklamayı, kamuoyu ile paylaşmıştık. Son günlerde yine aynı kaynaktan beslendiği ve aynı hedefe yöneldiği anlaşılan provakatif bir gündem çalışmasının öznesi haline getirilmeye çalışmakta olduğumuzu üzülerek izliyoruz."


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums