Avrupa Birliği ve Orban Gerginliği 

Avrupa Birliği ve Orban Gerginliği 
10.04.2022 - 08:06
Güncelleme 10.04.2022 - 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
749

Geçtiğimiz hafta Macaristan'da* genel seçimi kazanarak yeniden başbakan olan Orban Rusya devlet başkanı Putin ile hafta içi bir telefon görüşmesi yaptı. Orban, Rusya'ya alınan doğal gazın ödemesini Ruble olarak da yapabileceğini açıklamıştı. 

Avrupa Birliği Komisyon başkanı Ursula von der Leyen, "Eğer Macaristan Viktor Orban'ın açıkladığı gibi Rusya'dan aldığı doğal gaz karşılığında, ödemeyi Ruble üzerinden yaparsa, bu Avrupa Birliği'nin uyguladığı yaptırımların delinmesi anlamına gelir" diye açıklamada bulundu. 

BBC News Türkçe'de Van der Leyen, "Putin'in bu konudaki önerisini inceledik. O diyor ki, bizden alışveriş edenler önce ellerindeki Euro'yu Ruble'ye çevirsinler faturaları bu yoldan ödesinler. Biz de diyoruz ki, bu Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı uyguladığı önlemleri delme anlamına gelir. Macaristan şimdiye kadar ortak olarak aldığımız yaptırım kararlarını uyguladı. Şimdi de uygulayacağını düşünüyoruz." uyarıda bulundu. 

*:Macaristan 1999'da NATO'ya, 2004'de de Avrupa Birliğine üye bir ülke.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums