Orban Yeni 'Arabulucu' Olmak İçin Harekete geçti 

Orban Yeni 'Arabulucu' Olmak İçin Harekete geçti 
7.04.2022 - 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
741

Agence France-Press (AFP, Fransız Basın Ajansı) haberine göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, dün telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'yla ateşkes görüşmeleri için Budapeşte'ye davet ettiğini söyledi. 

Putin'e Macaristan'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin yanı sıra Fransa ve Almanya liderleriyle de ateşkes için bir araya gelme önerisinde bulunduğunu kaydeden Orban, Rus liderinin bu öneriye olumlu yaklaştığını, ama bazı şartları olduğunu söylediğini aktardı. 

Rusya'ya yakın bir ülke olarak dikkat çeken Macaristan ise, son dönemde Ukrayna'daki savaşa yönelik yaklaşımıyla eleştirilerin hedefi oluyor. Zelenskiy, Macaristan'ın Rusya karşısında Ukrayna'ya destek vermemesini eleştirerek “Macaristan, Rusya ve dünyanın geri kalanı arasında seçim yapmalı” demişti. 

Macaristan Dışişleri Bakanlığı, dün ülkedeki Ukrayna büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını duyurmuştu. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, sosyal medyada yaptığı açıklamada Ukraynalı liderlerin Macaristan'a hakaret ettiğini, ülkenin güvenliği için Ukrayna'ya silah göndermediklerini ve Rusya'ya yönelik yaptırımlara destek vermeyeceklerini belirtmişti.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums