ABD'den Türkiye'ye uyarı: Oligarkların kirli parasına tenezzül etmeyin

ABD'den Türkiye'ye uyarı: Oligarkların kirli parasına tenezzül etmeyin
7.04.2022 - 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
889

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, geçtiğimiz günlerde
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın üzerinde anlaştığı "Stratejik Mekanizma" kapsamında salı günü Türkiye'ye gelmişti. 

Ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Marisa Lago da iki ülkenin ekonomik ve ticari boyutundaki iş birliğini geliştirmek üzere Ankara'da temaslarda bulundu. Amerikalı diplomatlar Rusya'ya yönelik yaptırımlara konusunu da kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdikleri tahmin edildi. 

DW Türkçe'den Gülsen Solaker'in haberine göre bu görüşmeler sonrası ABD'den Türkiye'ye, Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla ilgili olarak "Rus oligarkların kirli parası için havuz olmamaya dikkat etmeli" mesajı geldi. 

Büyükelçilik Sözcüsü Julie Eadeh, "Sayın Nuland 4 Nisan'da Türk yetkililerle Ankara'da bir araya geldi. Kendisinin de söylediği gibi, Türkiye'nin dikkatli olması ve topraklarının yaptırımlardan kurtulunmasına ya da Rus oligarkların kirli parası için havuz olmasına izin vermemesi çok önemli" ifadelerini kullandı. 

ABD ve AB ülkeleri,  Rusya'nın Ukrayna işgaline karşı çok yönlü yaptırımlar uygulama kararı alırken, iki ülke ile de yakın ilişkisi bulunan ve 'kolaylaştırıcı' rol üstlenen Türkiye en üst düzeyde yaptırımlara uymayacağını belirtmişti.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums