AB İle Çin Arasında İki Yıl Sonra İlk Kez Düzenlenen Liderler Zirvesinde Gergin Anlar

AB İle Çin Arasında İki Yıl Sonra İlk Kez Düzenlenen Liderler Zirvesinde Gergin Anlar
2.04.2022 - 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
1159

AB ile Çin arasında bugün iki yıl sonra ilk kez video konferans aracılığıyla düzenlenen liderler zirvesinde AB, Çin'i Rusya'nın Ukrayna savaşına destek olmaması için uyardı. Pekin ise; taraf tutmayı reddettiklerini, bloklaşmalara karşı olduklarını açıkladı. Çin, AB'ye ABD'den bağımsız hareket etmesini istedi. 

Deutsche Welle Türkçe'ye düşen haberde, zirve sonrasında açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB ve Çin'in Ukrayna'daki savaşın küresel güvenliği ve dünya ekonomisini tehdit ettiği konusunda mutabık olduklarını söyledi. 

'Yaptırımları baypas edecek her girişim ve Rusya'ya yapılacak yardım savaşın daha uzun sürmesine yol açar” diyen Michel, Rusya'ya yapılacak olası mali ve askeri yardımlar konusunda "teyyakuzda olacaklarını' açıkladı. 

'Yaptırımlarımıza müdahale etmemesi gerektiğini Çin'e çok net bir şekilde ilettik' bilgisini paylaşan Michel, Çin'in savaşın sona erdirilmesi için atacağı adımların ise hem Avrupalılar hem de uluslararası toplum tarafından memnuniyetle karşılanacağını söyledi. 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, Rusya'ya destek vermesi halinde bunun Çin'in Avrupa'daki saygınlığına büyük zarar vereceğine dikkat çekerek, 'Rusya'nın savaşı sürdürmesi için verilecek desteği hiç bir Avrupa vatandaşı kabul edemez.' dedi.  

Von der Leyen, ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sadece Avrupa kıtasının geleceğini belirlemeyeceğini, aynı zamanda Avrupa'nın dünyanın geri kalanı ile ilişkilerinin geleceğini de tayin edeceğini vurguladı. 

Çin devlet televizyonu CCTV'ye göre ise Çin tarafı, görüşmede AB'ye 'ABD'den bağımsız' hareket etmesi yönündeki beklentisini iletti. 

Çin Başbakanı Li Kıçiang'ın ise yaklaşık iki saat süren görüşmesinde AB liderlerine Ukrayna'da barışın sağlanmasına destek olmak için ülkesinin kendi yöntemleriyle çaba göstermeye devam edeceğini söylediği açıklandı.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums