İstanbul’da Biraraya Gelen Rusya ve Ukrayna Görüşmesinden Liderler Görüşebilir Mesajı

İstanbul’da Biraraya Gelen Rusya ve Ukrayna Görüşmesinden Liderler Görüşebilir Mesajı
29.03.2022 - 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
1178

İstanbul’da Biraraya Gelen Rusya ve Ukrayna Görüşmesinden Liderler Görüşebilir Mesajı

Savaş bir yandan sürerken diğer yandan diplomasi sürekli işledi. Ukrayna müzakere heyetinden David Arakhamia çevirimiçi formatta görüşmelerin sürdüğünü ve  İstanbul'da tarafların biraraya geleceğini duyurmuştu.

Rus heyeti taşıyan uçak bugün 16.15 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Daha sonra konaklayacakları Çırağan Sarayı'na yerleşti.

Ukrayna ekibi de gece geç saatlerde İstanbul'a gelebildi. Taraflar geceyi otellerde geçirdiler. Bu sabah müzakere heyetleri toplantısını saat 10.30'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde biraraya geldiler.

Ev sahipliği yapan Türkiye müzakere salonunda Erdoğan'ın yaptığı barış temenisi içeren kısa bir konuşma taptı.

Müzakere Başlıkları


1) TOPRAK

Donbas yani ülkenin doğusunda Donetsk ve Luhansk'tan oluşan bölgedeki, Rusya destekli ayrılıkçılar iki yerde de bağımsız Cumhuriyet ilan etti, Rusya tanımıştı. Ukrayna'nın tanımasını ve Rusya’ya katılması.

2) Tarafsızlık

Ukrayna'nın hiçbir zaman NATO'ya üye olmayacağına dair yazılı güvence.

3) Rusların Hakları

Rusya'nın doğusunda Rusça konuşan bir nüfus bulunuyor. Rusçnın resmi dil kabul edilmesi  

4) Silahlanma

Ukrayna'nın kendi ordusuna sahip olabileceğinden ancak Batılı ülkelerin silahlarına ve üslerine ev sahipliği yapmamasından istiyor.



Sabah saatlerinde başlayan toplantı öğlen  verilen kısa aranın ardından deva etti. Saat 15:00 civarında müzakere sonlandı. Görüşme sonrası kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı. Daha önce görüşmelerin iki gün süreceği açıklanmıştı.

Görüşme sonrası Rusya, Putin Zelensky görüşebilir açıklamasında bulunurken, Ukrayna, liderler görüşmesi için yeterli gelişme ortaya koyduğunu duyurdu. Öteeyandan masaya getirilen konulardan ortak bir karar çıkmadı.



Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums