Son dakika! Türkiye'den ilk hamle... ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika haberi... ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanması gergin olan Türkiye-ABD ilişkilerinde Ankara-Washington hattını daha da gerdi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Son dakika! Türkiye'den ilk hamle... ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
25.04.2021 - 08:10
722

Son dakika haberi...ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasının ardından  ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

"AÇIKLAMA TÜMÜYE REDDEDİLDİ"

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal tarafından kabul edilen Büyükelçi Satterfield'a, açıklama ile ilgili Türkiye'nin 'güçlü tepkisi' iletildi.

Satterfield'a, tarihi ve hukuki herhangi bir dayanaktan yoksun olan bu açıklamanın kabul edilemez olduğu, tümüyle reddedildiği ve en kuvvetli şekilde kınandığı belirtildi.

"ONARILMASI ZOR BİR YARA AÇTI"

Satterfield'a ABD Başkanı Biden'ın açıklamasının uluslararası hukuk bakımından hükümsüz olduğu, Türk halkını derinden incittiği ve ilişkilerde onarılması zor bir yara açtığı aktarıldı.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums