Maltepe’de 576 sandık yeniden sayılacak: AKP ve MHP tutanakları imzalamıyor

Maltepe’de 576 sandık yeniden sayılacak: AKP ve MHP tutanakları imzalamıyor
15.04.2019 - 09:12
778

 31 Mart Seçimlerinin üzerinden 14 gün geçmesine rağmen geçersiz oylar üzerinden İstanbul'da başlayan kriz Büyükçekmece'nin ardından Maltepe’de devam ediyor.

Geçtiğimiz gün MHP'lilerin bozkurt işareti yaparak sloganlarla sayımın sürdüğü Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne saldırmalarının ardından ara verilen sayımlar bu sabah yeniden başlamıştı.

Sayım sonuçlarının sona ermesine yakın Maltepe'den bir kez daha 'Sayım durduruldu' haberleri geldi. 

Sayımın yeniden durudurulmasının gerekçesi ise AKP ve MHP'nin ek istasyonlardaki sayım tutanaklarına imza atmaması gösterildi.

Resmi Twitterda görüntüleResmi Twitterda görüntüle

Sayımlarının durdurulduğunu sosyal medyadan duyuran Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, “Tüm yetkililere bildiriyorum. Maltepe’de sayım durduruldu. Sebebi ise; daha önce YSK kimseyi beklemeden kurul ile birlikte sayıma devam et demesine rağmen AKP ve MHP ek istasyonlardaki sayım tutanaklarına imza atmıyor. YSK Hakiminin, 'siz dahil tutanaklarda 4 kişinin imzası yeterli' demesine rağmen, kurul üyesi memurlar imza atmıyorlar. CHP, Saadet ve Kurul Hakimi imzalıyor ancak memurlar AKP ve MHP li üyeler tutanakları imzalamıyor. Sayım şu anda durduruldu. İlçe Seçim Kurulu toplantıya girdi..Memurlar ,MHP ve AKP baskı altında! Bugüne kadar ek istasyonlarda yapılan sayımların iptalini istiyor AKP ve MHP” dedi.

576 SANDIK YENİDEN SAYILACAK, 'CUMHUR İTTİFAKI' BİLEŞENLERİ YSK'YE İTİRAZ EDECEK

Sayım'ın durudurulmasının ardından Maltepe Seçim Kurulu yaptığı toplantının ardından 576 sandığın yeniden sayılması kararı aldı.

YSK süreci yönetemediğini vurgulayan CHP YSK Temsilcisi'nin yaptığı açıklamada oyların yeniden sayılmasının nedenlerini de anlattı:

"Maltepe 1. ve 2. İlçe seçim kurulları,ayrı ayrı kurullar halinde toplandılar. Her iki kurul oyçokluğu ile bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptaline sadece ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğuna ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılmasına karar vermişler. Kararlar, hâkim ve CHP'li üyenin azlık oyuyla 5/2 oy çokluğu ile alınmışlar. CHP itiraz ediyor. Bu durumda toplam oyların yaklaşık 5/6 sı ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak."

İtirazlarını YSK sistemi üzerinden yapacaklarını belirten CHP YSK Temsilcisi, "İlçe seçim kurulu AK Parti, MHP, Saadet Partisi üyeleri ile iki memur üyenin oylarıyla bu kararları aldılar. İlçe seçim kurulu kararlarının yazılmalarını bekliyoruz. İtiraz dilekçelerimiz hazır. Eşzamanlı olarak itirazlarımızı YSK sistemi üzerinden yapacağız" açıklaması yaprı. 

CHP'nin, 'Cumhur İttifakı' bileşenlerinin tüm unsurlarıyla yarın YSK'ye itirazda bulunacağı öğrenildi.

CANAN KAFTANCIOĞLU: SÜRECİ SAĞDUYULU VE KARARLI BİR BİÇİMDE TAKİP EDİYORUZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu , Maltepe'deki yeniden oy sayımında, ilave terminaller ile yaptıkları sayımların iptal edilmesi ve bu terminallerin saydığı oyların yeniden sayılması kararına ilişkin açıklama yaptı:

''Hem oylar sayılsın deyip hem de süreci uzatanların takdirini İstanbul halkına bırakıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar baharın gelişini engelleyemeyecektir. Maltepe ilçe seçim kurulları YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz. Sakin, sağduyulu ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz.''

TANAL: CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ŞİKAYET EDECEĞİM

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal paylaştığı mesajda, Maltepe'deki sayımlarda YSK'nın yazılı talimatına rağmen tutanaklara imza atmayan memurları Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edeceğini duyurdu:

Resmi Twitterda görüntüleResmi Twitterda görüntüle

''Ak Parti ve MHP’ler birlikte tutanakları imzalamayan Memurlar hakkında YSK son Kararı..Sayıma devam yönünde...O Memurlar parti militanı gibi davrandıkları İçin cumhuriyet savcısına şikayet edeceğim... Seçim sonuçlarını geciktirmek,manipülasyon yapmak ve kamu düzenini bozma suçunu işliyorlar.'' (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums