HDPde aday gösterilmeyen vekiller: Partimizin başarısı için çalışacağız

HDPde aday gösterilmeyen milletvekilleri, diğer partilerin milletvekillerinin aksine aday gösterilmemelerini "mücadelede bayrak" değişimi olarak nitelendirerek, bundan sonra HDPnin ve oluşan listenin başarısı için çalışacaklarını söyledi.

HDPde aday gösterilmeyen vekiller: Partimizin başarısı için çalışacağız
10.04.2015 - 00:50
1675

 HDP'de aday gösterilmeyen milletvekilleri, diğer partilerin milletvekillerinin aksine aday gösterilmemelerini "mücadelede bayrak" değişimi olarak nitelendirerek, bundan sonra HDP'nin ve oluşan listenin başarısı için çalışacaklarını söyledi.

 Partilerin listeleri açıklanınca aday olanlar kadar aday olmayan milletvekilleri de tartışılmaya başlandı. Sistem partilerinde aday yapılmayan adayların kimileri istifa ederken kimileri de yerlerini beğenmedikleri için istifa etme yolunu seçti. HDP'de mevcut milletvekillerinden 15'i yeni listelerde aday gösterilmedi. Bu vekillerin bir kısmı 2 dönem kuralına takılırken, bazılarının yerine de yeni isimler tercih edildi. Ancak HDP'de mevcut partilerin aksine aday yapılmayan vekillerin hemen hemen tamamı yeni belirlenen adaylara ve HDP'nin aday tercihlerine destek vererek değişimleri "bayrak nöbeti" olarak nitelendirdi.

 Gür: Listelerin kapsayıcılığı heyecan verici

 HDP Van Milletvekili Nazmi Gür: Listeler açıklandı, HDP oluşturduğu listedeki farklılıklarla en demokratik listeyi oluşturdu. HDP tavrıyla Türkiye'ye de bir demokratik standart getirmiş durumda. HDP'nin kadın adaylar konusundaki tavrı radikal bir devrimdir. Bu anlamda heyecan vericidir. Biz köhnemiş ulus devlet anlayışına karşı yeni yaşamı temsil ediyoruz ve partimizin bu hedefle oluşturduğu listelerin başarısı için canla başla çalışacağız. Ben aday olduğum zamankinden daha heyecanla, canla başla çalışacağım.

 Zenderlioğlu: Tek hedefimiz barajı yıkmaktır

 HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu: Ben daha önce aday olamayacağımı zaten arkadaşlarla paylaşmıştım ve yeni oluşacak liste için de eskisinden daha fazla çalışacağımı bildirmiştim. Listelerimiz açıklandı, hayırlı olsun. Biz yeni belirlenen tüm arkadaşlarımızın yanında olacağız. Tüm amacımız barajı yıkmak ve Türkiye'yi demokratikleştirmektir. Şimdi seçim çalışmaları için yurtdışındayım ve döner dönmez de İstanbul'daki seçim çalışmalarına katılarak partimin kazanması için çalışacağım.

 Canan: Çalışmalara devam edeceğim

 HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan: Liste beli oldu, hayırlı olmasını diliyoruz. Biz yine bu liste ile ilgili parti çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz listede yer almadık, ama bizim listede yer almamamız önemli değil. Partimiz için her türlü çalışmamızı sürdürüp aday arkadaşlarımızın yanında olacağız. Partimizin başarısı için çalışacağız.

 Çelik: Demokratik mücadeleye devam

 Muş Milletvekili Demir Çelik: Öncelikle HDP'nin 7 Haziran seçimlerine dönük halkların ve inançların aday listesinin sonuçlanmış olmasından memnuniyet duydum ve başarı dileklerimi iletmek istiyorum. Bir önceki dönemde vekil olmama rağmen yeni listede yer almamış olmam hiçbir şekilde mücadeleden kendimizi alıkoyacağımız anlamına gelemez, gelmemeli. Bazı arkadaşların mücadelenin gereği nöbeti devralması anlaşılırdır. Bu mücadele bugünden başlayıp yarına bitecek bir mücadele değil. Uzun soluklu mücadelenin bayrağını elden ele taşımak mücadelenin gereğidir. Bu bayrağı başarıyla taşımışsak ne mutlu bize. Kişi olarak, aile olarak adaymışız gibi 8 Haziran'ın başarısı için elimden geleni yapacağımı daha önce ifade etmiştim. Bunu yineliyorum. Her birimizin omuzlarımızda tarihsel misyonun yükü vardır. Bu konuda bireyci ve keyfi yaklaşmak bu mücadeleye gönül vermiş olanlara yakışmaz. Söz konusu olan bir halkın özgür kimliği, bize düşen buna destek sunmaktır. Merkezi seçim komisyonun vereceği her türlü sorumluluğu almaya hazırım. Görev adamı olmanın anlayışı ve sorumluluğu ile emek ve katkı sunmaya hazır olduğumu belirtmek isterim.

 Aktaş: Siyasete PKK sayesinde başladım ve öyle devam edeceğim

 HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş: Liste genel olarak HDP'nin hedeflediği, kapsamak istediği özgür toplum paradigmasına ve bakış açısına uygun olarak bugüne kadar sistemin ezdiği, kendisini özgür olarak ifade edebilme imkanı yakalamamış kimliksel farklılıkları kapsayan bir temelde, yepyeni demokratik ve özgür bir toplumun yaratılması hedefi gözetilerek hazırlanmış. HDP projesi Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın projesidir. Kapsamı bu temelde bütün Türkiye toplumuna hitap edebilen bir projedir. Bütün toplumu kapsaması için uzun yıllardır bir yoğunlaşması var. Bu uzun emekler sonucu oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte HDP halkların umudu haline dönüştü. Daha büyük bir ivme kazanarak daha güçlü bir temelde Türkiye'de genel gidişatı değiştirmek, anayasadaki engelleri aşarak demokratik bir toplumun yaratılması ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir sistemin oluşması için parti olarak girme kararı verildi. HDP'nin aday adaylarını da, adaylarını da bu vizyona ve beklentilere, irade gücüne cevap verecek düzeyde oluşturmak için yoğun bir çabası oldu. Toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek bu kulvarda siyaset yapabilme gücünü göstereceğine inanıyorum. Ben gençlik yıllarımda politik mücadeleye PKK hareketiyle buluşarak başladım. Ömrümün yarısından fazlasını değişik cezaevlerinde geçirdim. Politik mücadeleyi yürüten biriyim. Öyle milletvekilliği yada belediye başkanlığı; mevki peşinde bu hesapları yaparak bu günlere gelmedim. Birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarımın çoğu hayatta değil ve anıları bende tazedir. Bu mücadeleden edindiğim siyasi terbiye ile hareket etmeyi sürekli kendisine esas alan biriyim. Tarihsel bir süreçten geçiyoruz ve bu dönemde partimin başarısı için birey olarak var gücümle çalışacağım.

 Üçer: Partimin bir neferi olarak çalışmaya devam

 HDP Van Milletvekili Özdal Üçer: Her seçim döneminde olduğu gibi beli bir parti prosedürü uygulanmıştır. Parti tüzüğümüz gereği bir liste oluşturulmuştur. Her seçim döneminde olduğu gibi birileri seçilir birileri dışında kalır. Hepimizin listeleri ve kişileri tartışmaksızın geleceğe etkisi çok büyük olacak. Bu seçimde yüzde 10 barajını geçip özellikle AKP'nin diktatöryal sistem oluşturmanın önüne geçmek, Türkiye'de özgürlüklerin demokrasi ve barışın gelişmesi için duyarlı herkesin görev alması gereken bir süreçteyiz. Kişi eksenli tartışmalar yersizdir. Çünkü HDP kişilere endeksli, lider karizmasıyla ya da milletvekili belediye başkanlarının kişisel özelikleriyle var olmuş bir parti değildir. Bir halk partisi halkların demokratik birliğinin bir teşekkülü bir parti, halk kendi siyasi bilinci doğrultusunda hareket ediyor. HDP'yi sahiplenmek herkesin, barış demokrasi farklı kültürlere saygısı olan herkesin HDP için çalışmak tarihi bir görevdir. Kendini bu hareketin üzerinde gören herkes şunu bilmeli ki bu halk kendi değerlerini yaratmıştır. Bugün bu siyasetin yapılabiliyor olması büyük bedellerin sonucudur. Zorlu süreçlerden geçmiş bir mücadelenin bugün sekteye uğramaması gerekiyor. Ben özgürlük hareketinin naçizane bir neferi olarak görüyorum kendimi. Bu özgürlük yürüyüşünde milletvekili statüsüyle var olmadım, bundan sonra da bu mücadeleyi sürdürmem içinde vekil olmam gerekmiyor. Ben bir nefer olarak her koşulda kendi gücüm, yeteneklerim ve yeterliliklerim doğrultusunda yaşamımı devam ettireceğim. Bu bayrak yarışında görev alan yeni arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Bu listenin başarısı hepimizin başarısı olacaktır. Bu halk mücadelesinin ve hepimizin onur meselesidir.

 Ayla Akat: Bu çatıda buluşan bütün renkleri kutluyoruz

 HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata: HDP sistem partisi değildir devrimci ve muhalif bir partidir. Bugün ortaya koyduğu liste ile yeniyi inşa edebilecek tek parti olduğunu göstermiştir. Bu bizim için onur ve gururdur. Türkiye siyasetine katacağı renk, demokratikleştirme noktasında en önemli gücün HDP olduğu gerçeği ortaya çıktı. Biz bu çatı altında buluşan tüm renkleri kutluyoruz. Seçim gününe kadar bu yarışın bir parçası olacağız ve partimizin başarısı çalışacağız. Bunun için üzerimize düşen görevi bütün adaylarımızla hep beraber Türkiye'nin doğusundan batısına her yerde Türkiye'nin ihtiyacı olan demokratik siyaseti üretebilmek için; tüm sorunların çözümü olmak ve tarih yazmak için çalışacağız.

 Kaplan: Bu sistemin bize verdiği en büyük plaket fezlekelerimizdir

 HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: Biz 2007'den 2015'e kadar iki dönem vekil fırsatı bulmuş partiliyiz. Tüzüğümüzde iki dönem kuralı vardır. Tabii ki her kuralın bir istisnası her istisnanın bir müstesnası ve her müstesnanın da bir istisnası vardır, genel kuralı bozmaz. Biz iki dönem parlamentoda DBP, HDP'yi bugünlere büyük zorluklarla mücadeleyle getiren arkadaşlar iki dönem vekillerin çaba ve çalışmalarını son derece önemli buluyorum. Tabii ki siyasette yenileşme, yeni arayışlar sürekli partimizde olmuştur. HDP yeni ve büyük bir projedir. Farklı kesimleri kucaklamıştır. Başarısı için bayrağı aday arkadaşlarımıza devredip, partimize destek olma zamanıdır. Bizim karşı olduğumuz düzenden bize gelen en büyük plaket ve armağanları binin üzerinde fezleke olmuştur. Bu fezlekelerin tamamı halklarımızı savunmak, düşünce ve örgütlenme ile ilgilidir. Diğer düzen partilerininki ise hırsızlık yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma ve yüz kızartıcı gibi suçlardan oluşuyor. Bunun çok önemli bir miras olduğunu hatırlatmak isterim. Ve bu dönemde partimizin barajı aşarak bundan sonraki süreçlerde çok daha demokratik bir iç işleyişle üye hukukunu, halkın katılımını gerçekleştireceğini düşünüyorum. Buna katkı sunmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık HDP demokratik siyasette ana muhalefet ve iktidara oynayan bir partidir. Büyüdükçe partinin kendi içinde de demokratikleşmesi çok daha kapsayıcı olacaktır. Bütün farklılıkların sesi olan HDP'nin başaracağına inanıyoruz. Ben 2 dönem Şırnak vekilliği yaptım, Şırnak halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve bu dönemde 4 vekillin 4'ünü de çıkararak mücadeleye verdiği katkıyı sürdüreceğine inanıyorum.

 Aksoy: Bir sıra neferiyim

 HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy: HDP'de ve geleneğinde şöyle bir şey var. Milletvekilliği bir mevki değil, bir hizmet alanıdır. Bir çaycı HDP'de çay dağıtmak üzere hizmet sunuyor, gecesi gündüzü yok, farklı çalışanın gecesi gündüzü yok. Vekilin de gecesi gündüzü yok, halkın içerisinde halkın sorunlarıyla ilgileniyor. Her alanın hizmet için denk bir önemi var. Vekil olmadığımız zaman başka bir alanda daha faydalı olabiliriz. Ben 67 yaşına geldim. Genç arkadaşların önünü açmak gerekir. Aday olmamam son derece doğru ve isabetlidir. Biz burayı rant alanı olarak görmedik, görmemek de gerekir. Diğer partilerde böyle beklentiler olur ama bizde olmaz. Özetle partinin her alanındaki çalışması bir diğer alandaki çalışmasına denktir. Ben de seçim sürecinde arkadaşlar nerede uygun görürlerse orada görev alır çalışırım. Bu Aydın olur, Isparta olur, Ağrı olur hiç fark etmez. Biz bir sıra neferiyiz. Bunu askeri anlamda söylemiyorum, hizmet için söylüyorum.

 Binici: Canla başla çalışacağım

 HDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici: Partimizin yetkili kurullarının verdiği kararları saygı ile karşılıyoruz, doğru olanı yapmışlardır. Seçimlerde elimden ne gelirse, partime ve halkıma hizmet etme zorunluluğu hissediyorum. İnşallah bu faşist düzene ve AKP faşizmine karşı halkların birlikteliği açısından HDP yüksek oy alacak. Halklarımıza laik olma gibi bir mükellefiyetimiz var. Halkımıza laik olmaya çalışacağız. Halkımızın ve partimizin verdiği bütün görevlerde canla başla ve eskisinden daha fazla çalışacağımı belirtiyor ve beyan ediyorum.

 HDK ve DBP zaten destek vermişti

 DBP Eş Başkanı Emine Ayna da, liste yer almayan vekillerden. Ancak DBP kurumsal olarak zaten aday olmayacaklarını deklere etmiş ve yaptığı açıklama ile de HDP'nin listesini desteklediğini belirtmişti. Yine HDK Eş Başkanı Sebahat Tuncel, hem kurumsal olarak adayları belirleyen komisyonun üyesiydi ve hem de HDK kurumsal olarak HDP'nin aktif bir bileşeni olarak çalışmalara katılıyor.

 (diha)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums