CHPde kurultay vakti; genel başkanlık için Kılıçdaroğlu-İnce yarışı, PM seçiminde çarşaf liste

CHPnin 36. Olağan Kurultayının teması Adalet ve Cesaret olacak

CHPde kurultay vakti; genel başkanlık için Kılıçdaroğlu-İnce yarışı, PM seçiminde çarşaf liste
3.02.2018 - 09:12
886

 CHP'nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda bugün saat 10.00'da başlayacak. İki gün sürecek kurultayın ilk gününde genel başkan, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ortak imzayla Divan Başkanı olması beklenirken; Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve  eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alpaslan Çabuk, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında adaylıklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu ve İnce dışındaki isimlerin adaylıklarını resmiyete dökülmesi beklenmezken, yarışın bu iki isim arasında geçmesi bekleniyor. 

1266 delegenin oy kullanacağı kurultayda, genel başkan adaylığını açıklayanların yarışa girebilmesi için 127 imza ile divana başvurması ve adaylıklarını resmileştirmesi gerekiyor.

Çarşaf liste uygulamasının devam edeceği kurultayda, 52 PM üyesi doğrudan delege tarafından seçiliyor. Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için 8 isim de doğrudan PM'ye giriyor. 

Şehitler nedeniyle coşkulu etkinlikler kaldırıldı

CHP Genel Merkezi, 36. Olağan Kurultayı hazırlıklarını tamamladı. Kurultaya katılanlar tribünlerde, delegeler ise salonun tam ortasında yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun katılımcıları selamlaması için yürüyüş platformu oluşturuldu. Salonun dört bir yanına MİT TIR'ları davası kapsamında 'casusluk' iddiasıyla haziran ayından bu yana tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğluiçin afişler asıldı ve “Özgürlükte buluşacağız” mesajı verildi.

'Coşkulu etkinlikler' ise Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit olan askerlere saygısızlık olmaması amacıyla iptal edildi.

“Devlet bir parti müessesi ve partizanlar sömürgesi olmamalıdır”

Kuruluşundan bugüne 35 olağan ve 18 olağanüstü kurultay yapan CHP'nin tarihi yapraklar çevrildiğinde 9. Kurultay dikkat çekiyor. ‘CHP Dokuzuncu Kurultay Beyannamesi ve Raporu"nun dikkat çekici maddeleri arasında, “Devlet, her parti müessesi ve partizanlar sömürgesi olmalıdır.  Amme müeseseleri ve memurlar milletin hizmetindedirler. Bunlar yalnız kanunların emri ve emniyeti altında bulunmalıdırlar. Serbest Meclis murakabesi basının tenkit serbestliği ile beraber yürüyebilir.  Basının fikir ve tenkid hürriyetlerini kayıtlayıcı hükümler kaldırılmalıdır.  Basının fikir hürriyeti ve vicdani kanaati üzerinde her türlü mali ve iktisadi tertip ve baskılara son verilmelidir”.
 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums