Oya Baydar ödülünü hapisteki yazar ve gazetecilere armağan etti

T24 yazarı Oya Baydara 2016 Türk - Fransız Edebiyat Ödülü dün Paris 10. Bölge Belediyesinde yapılan bir törenle verildi.

Oya Baydar ödülünü hapisteki yazar ve gazetecilere armağan etti
9.12.2016 - 12:01
1435

 T24 yazarı Oya Baydar'a 2016 Türk - Fransız Edebiyat Ödülü dün Paris 10. Bölge Belediyesi'nde yapılan bir törenle verildi. Baydar törende yaptığı konuşmasında ödülü, Türkiye'de hapiste yatan bütün gazeteciler, yazarlar ve Kürt politikacılara armağan ettiğini söyledi.

Fransa'nın başkenti Pariste'ki France Turquie Komitesi tarafından verilen ödüle Baydar, Fransızcaya 'Et ne reste que des cendres' adıyla çevrilen 'Sıcak Külleri Kaldı' adlı romanıyla değer görülmüştü. 

 Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı yazar Kenize Murad ise ömrünü Türkiye'de insanlığa adamış olan Oya Baydar'ı aralarında görmekten mutlu olduklarını belirtti.

Türk - Fransız Edebiyat Ödülü, her yıl Türkiye konulu roman veya deneme kaleme alan Türk ya da Fransız bir yazara veriliyor. Oya Baydar'ın ödüle layık bulunan 'Sıcak Külleri Kaldı' adlı kitabı Türkiye'de Can Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

 

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums