Fidel Castroyu Öldürmenin 634 Yolu

Kübanın efsanevi lideri Fidel Castro, komünist yönetimini devirmek isteyen ABDnin sayısız suikast girişimine maruz kaldı. Eski koruması Fabian Escalante, bu girişimleri Fidel Castroyu Öldürmenin 634 Yolu adlı kitabında anlatmıştı.

 Fidel Castroyu Öldürmenin 634 Yolu
26.11.2016 - 18:20
1143

 Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro, komünist yönetimini devirmek isteyen ABD'nin sayısız suikast girişimine maruz kaldı. Eski koruması Fabian Escalante, bu girişimleri 'Fidel Castro'yu Öldürmenin 634 Yolu' adlı kitabında anlatmıştı.

 Küba’nın 90 yaşında hayatını kaybeden efsanevi lideri Fidel Castro, 1959’daki devrimle ABD’nin yanı başında bir komünist devlet kurunca CIA’in 600’ü aşkın suikast girişimine maruz kaldı. Castro’nun ülkesini yönettiği 50 yıl boyunca 11 ABD başkanı, altı Papa değişti; CIA’in ‘James Bond stili’ suikast girişimlerinin hepsi ifşa oldu. Castro bu konuda, “Eğer suikast girişimlerinden kurtulmak bir Olimpiyat oyunu olsaydı, altın madalyayı ben kazanırdım” demişti. Suikast girişimlerinin en dikkat çekicileri şöyleydi:

KİMYASALLA SAKALLARINI DÖKECEKLERDİ

CIA’in Castro’ya yönelik ilk planlarından biri, 1960 tarihliydi. Amaç, BM Genel Kurulu’nda konuşma yapmak için New York’ta bulunan Küba liderinin botlarına zehirli toz doldurmak ve konuşma sırasında sakallarının dökülmesine, böylece küçük düşmesine yol açmaktı. CIA başarısız oldu.

LSD İLE ‘GÜLDÜRME’ PLANI

Bir sonraki plan, Castro’ya LSD içeren puro vererek bir televizyon söyleşisinde kahkahalara boğulmasına yol açıp imajını zedelemekti. Plan hayata geçirilemedi.

ZEHİRLİ PURO

Castro’ya yönelik suikast planlarından en meşhuru, CIA’in Botulin adlı zehrin enjekte edildiği bir puroyla Küba liderini öldürmek istediği yönündedir. Ancak bu iş için görevlendirilen ajanın son anda plandan vazgeçtiği belirtilir.

PATLAYAN DENİZ KABUĞU

Castro’nun dalış zevkini çok iyi bilen CIA, ‘suikastçı’ bir deniz kabuğu tasarlamaya da kalkışmıştı. Fikir şuydu: İçine patlayıcı sığacak büyüklükte bir deniz kabuğu bulmak, onu deniz altındayken Castro’nun ilgisini çekecek şekilde boyamak. Bill Clinton döneminde kamuoyuna açıklanan gizli belgelere göre, bu plan hayata geçirilmedi.

ZEHİR DALGIÇ KIYAFETİ

Bir diğer hayata geçirilmeyen plana göre de, Castro’nun dalgıç kıyafetine bulaştırılacak mantarla kronik bir deri hastalığına yakalanması sağlanacaktı… Ancak ABD’nin başarısız Domuzlar Körfezi çıkarmasında esir alınan karşıdevrimci Kübalıların serbest kalmasını müzakere etmek üzere Havana’ya gidecek olan Amerikalı yargıç James B. Donovan, Castro’ya dalgıç kıyafeti hediye etmeyi reddetti…

MAFYA DA ‘BECEREMEDİ’

Devrimden önce Küba’da Amerikan denetiminden muaf bir biçimde kumarhane işleten mafya üyeleri Salvatore Giancana ve Santos Trafficant, CIA’in 1961’de verdiği görevi kabul etti. Castro, çok sevdiği çikolatalı milk shakeleri satan eski Hilton Oteli’nde zehirlenecekti. Ancak zehir buzdolabına yapıştı ve ‘suikastçı garson’ onu çıkarmaya çalışırken kullanılamaz hale geldi.

FEMME FATALE

CIA, Castro’nun eski sevgililerinden Marita Lorenz’i onu öldürmeye ikna etti. ABD’den Küba2ya geri dönen Lorenz Castro’yu zehirleyecekti. Ancak rivayete göre, Castro bunu anlayınca Lorenz’in eline silahı verip onu öldürmesini söyledi ama kadın tetiğe basamadı… Lorenz’in anlatımına göre Castro, “Beni öldürmeye mi geldin?” diyerek purosundan bir nefes alıp gözlerini kapatmıştı… 

http://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2016/11/26/castroya-suikast-patlayan-deniz-kabugu-zehirli-puro/

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums